Danas mi je rođendan i deseta godišnjica otkako sam saznala da sam posvojena. U to vrijeme moja teta je došla iz inozemstva na proslavu mog osamnaestog rođendana, ja sam se sakrio iza fotelje i pokušao preplašiti nju i mamu dok su pili čaj.

Međutim, teta je mislila da još spavam i pitala je majku hoće li mi reći istinu sada kada imam 18 godina. Mislio sam da ću umrijeti iza te stolice. Jako sam se borila da ostanem mirna i ne dam im do znanja da sam ih čula. Danas imam 28 godina. Nikad nikome nisam rekla da znam da sam usvojena. Nikad se nisam ljutio što mi roditelji nisu rekli.

Nakon dugog druženja s njima, mirno sam ih gledao jer sam znao da su im namjere dobre.
Nisam imala krizu identiteta, kao studentica psihologije puno sam čitala o krizama identiteta na faksu. Oni su uvijek bili i bit će moji jedini pravi roditelji i kad to vrijeme dođe, ako ikada dođe, reći ću im ono što najviše trebaju čuti. Oni su moja snaga, volja, ljubav i obrazovanje. Oni zaslužuju sve.

BONUS ČLANAK:

Prekrasan biljni eliksir: 0vaj sastojaka bogatih vitaminima za jačanje vaše nježne viole.

Afrička ljubičica djeluje krhko i osjetljivo, ali zapravo je cvijet koji dobro podnosi i zimu.

No, kako bi ljepše cvjetale, ipak je korisno svladati neke tehnike dodavanja prehrani.

Ova prekrasna biljka sa svojim mekim listovima i laticama vrlo je popularan ukras u mnogim domovima, pogotovo zato što pod pravim uvjetima može cvjetati tijekom cijele zime, uljepšavajući čak i kada ostalo cvijeće miruje.

Za njegov rast i normalan razvoj neophodna je odgovarajuća sunčeva svjetlost, najmanje osam do deset sati dnevno, ali ne i direktna sunčeva svjetlost. Najbolje će izgledati ako ga postavite na zapadnu, istočnu ili sjevernu stranu kuće, a dovoljno je svestran da uspijeva i u mokrim prostorijama poput kupaonica ili kuhinja.

Zalijevanje ne treba biti pretjerano, bitno je da je tlo vlažno i da se zalijeva vodom sobne temperature, najbolje starom nego svježom.

Osim ovih osnovnih uvjeta, svoje ljubičice možete s vremena na vrijeme tretirati i prirodnim eliksirima kako biste ih osvježili, nahranili i bujnije procvjetali. Baš kao što orhideje vole zeleni čaj ili rižinu vodu, ljubičice će obožavati ovu tekućinu.

Ono što zovemo spas od ljubičica zapravo je prilično jednostavno i to je sastojak koji svi imamo u svojim domovima, posebno tijekom zimskih mjeseci.

To je kora agruma, po mogućnosti limuna ili naranče. Sljedeći put kada budete gulili naranču ili cijedili limun, nemojte baciti koru, sačuvajte je za prirodni dodatak vašim ljubičicama.

Recept za vino od ljubičastog citrusa:

Kore citrusa po želji preliti sa 4 dcl vruće vode i ostaviti da lagano kuhaju 2 do 3 sata. Dobiveni koncentrat razrijedite s jednom litrom vode, pretočite u bocu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Ovom tekućinom možete zalijevati svoje ljubičice svakih 7 dana.