Prepustite se prekrasnim okusima kremaste i neodoljivo ukusne torte od jagoda koja se priprema u tren oka, bez potrebe za pečenjem.

Potrebni sastojci su sljedeći:

Količina kolačića potrebnih za tortu ovisit će o veličini posude koju koristite.

Za nadjev je potrebno:

  • 700 ml brašna,
  • 5 žlica šećera,
  • 1 vrećica vanilin šećera,
  • 3 pudinga od vanilije,
  • 100 g putera ili margarina,
  • 250-300 g jagoda (ovisno o veličini)
  • i 150 g gustog vrhnje za šlag.

 

Ja sam se odlučila za vrhnje pomiješano s vodom i naribanu čokoladu na vrh.

Promatrajte postupak korak po korak prikazan u videu u nastavku:

BONUS RECEPT:

  • Šporeti i ostalo, samo pogledajte gdje se suši povrće: 0vo je kuhinja Bilje Jeftić i Ace Ilića (slika)
  • Ovaj glazbeni dvojac ljubazno je dopustio televizijskim ekipama u svojoj toploj i gostoljubivoj obiteljskoj kući u više navrata, dajući im pogled iznutra na njihova izvanredna ulaganja i besprijekoran dizajn dok su ukrašavali svoj dvokatni dom u raskošnom stilu.
  • Elegantno stubište ukrašeno kitnjastim namještajem odvaja spavaće sobe od dnevnog boravka i blagovaonice. No, kuhinjski dio šarmantnog doma Biljane Jevtić i Ace Ilića ostaje skriven od znatiželjnih očiju javnosti.

Žarište interesa vatrenih pratitelja glazbenog para neočekivano se pomaknulo u kut, zahvaljujući njihovom nasljedniku, studentu prava Ivanu. Unatoč kompaktnim dimenzijama kuhinje, ona je idealna za tročlanu obitelj, nagovještavajući mogućnost da u kući žive dva iskusna kuhara.
Birja se brine o osnovnim pripremama, dok Aka uživa u spravljanju ukusnih jela te ističe važnost dodavanja raznih začina uz uobičajenu sol i papar. Kuhinja odražava utjecaje španjolske arhitektonske estetike, sa jarko žutim elementima koji se besprijekorno stapaju s čistim bijelim pločicama i elegantnim sivim radnim pločama kako bi se stvorio živahan i dinamičan prostor za kuhanje.

Poznata srbijanska folk pjevačica Biljana Jevtić otpjevala je “Evo ti Surka na Dranu”, “Cleret da je oji životo”, “Opasna je igla ta”, “Suzo gedina” itd. Oni su osvojili nagradu svojim iskrenim melodijama koje su osvojile srca publike, uključujući mnoge hit pjesme. Na primjer . Biljana je rođena 17. listopada 1959. u selu Gurejaci između Aleksinca i Niša, a od ranih osamdesetih živi i svira u Beogradu. U sretnom je braku s pjevačem Aleksandrom Ako Iličem s kojim ima sina Ivana.
Biljanina solo karijera započela je u Vijeću kulture i umjetnosti u Nici, gdje je pokazala svoj talent otpjevavši pjesmu “Anica ovče čuvala” na prestižnom natjecanju “Prvi glas Srbije”.

Svojim izvanrednim nastupom osvojila je ne samo srca publike, već je dobila i priznanje Radmile Todorović Babić, koja je pozvala Biljanu u Beograd na snimanje njenog debitantskog albuma. Godine 1983. Biljana izdaje svoj prvi album “Biće bolje” i započinje njenu blistavu karijeru. Od početka je uspjela osvojiti kritiku i publiku, a potom je izdala još deset albuma od kojih su najuspješniji “Evo ti srce na dlana” i “Krelet da je ovaj život”. Nastupala je na pozornicama poznatih muzičkih festivala kao što su „MESAM“, „Hit parada“, „Moravski biser“, „Lira“, „Grand“ itd. Iz Australije je u društvu supruga Ace Ilitcha putovala oko svijeta. u Sjedinjene Države. Mnogi je smatraju jednom od najboljih folk pjevačica svog vremena.

Biljana Jevtić rođena je u banjskom selu na Nišavi 1959. godine i doživjela je živopisno odrastanje u brojnoj obitelji. Živjela je u maloj dvosobnoj kući s roditeljima, sestrom, bakom, djedom, stricem i ostalom starijom rodbinom, a unatoč brojnim poslovima na selu, djetinjstvo pamti kao vrlo idilično. Biljana ujutro ide u školu, a popodne pomaže roditeljima u kućanskim poslovima ili ide na terensku nastavu. Ljeti bi ga otac u pet ujutro lagano čupao za kosu dajući mu znak da ustane i požuri. Zanimljivo, Biljani ništa nije bilo teško i uvijek je uspijevala odvojiti vrijeme za učenje i uživanje u društvu svojih vršnjaka. Živahni subotnji plesovi u Greyachu posebno su fascinantni.

Ovo druženje pruža jedinstvenu priliku da se svi opuste i uživaju. No, zbog očeve strogoće i tradicije, djevojke su uvijek bile u pratnji majke. U osnovnoj školi primljena je u srednju Elektrotehničku školu u Nici s odličnim uspjehom. Prve dvije godine svaki dan je putovala autobusom od Grejača do Niša, ali se na kraju preselila kod tetke. Tamo je započela svoju pjevačku karijeru u kulturno-umjetničkom krugu. Kroz rad s članovima KUD-a imala je priliku pokazati svoje talente diljem bivše Jugoslavije.