Otkako je Danijel Popović ušao u javni život, prati ga skandal hteo to on ili ne. U prvom bendu u koji se pridružio nije potpisao ugovor, što ga je kasnije koštalo mnogo novca i mnogo drugih neprijatnosti.

Novac od njegovih tadašnjih nastupa otišao je u suprotnom smjeru, a takve intrige i zavjere su se nastavile kroz njegovu karijeru, pa sve do danas. Iz jedne grupe je prešao u “Srebrnu krilu”, ali je i tamo doživeo razočarenje. Bend je zakazao termin da predstavi sve nove članove benda, ali je samo Daniel došao na snimanje, a niko od ostalih članova “Silver Wingsa” se nije pojavio. Osoblje TV stanice bilo je jako ljuto i ljutito zbog ovog neodgovornog poteza. Daniel je nakon toga napustio bend.

Elon Musk bi mogao privremeno preuzeti funkciju generalnog direktora Twittera nakon preuzimanja
Sledeći u nizu skandala dogodio se kada se 1983. pojavio na Pesmi Evrovizije i sa pesmom “Julie” branio tadašnje jugoslovenske boje. Svi su predviđali da će Danijel Popović imati sjajnu karijeru. Završio je četvrti, a staza se zaljuljala brzinom munje. Ali, nedeljama pre meča izbio je skandal, a grupa građana protestovala je zbog toga što Danijel u meču učestvuje umesto Lepe Brener, prenosi Puls onlajn.

Popovića je javnost ponekad zaboravljala jer je njegova karijera počela da opada 1980-ih. Još 2005. godine razveo se od supruge Sandre Petrž, jedne od tri njegove bivše supruge s kojima je dobio sina Dominika. Nakon njihovog razvoda, u knjizi je otkrila da ju je bivši suprug zlostavljao.

Godine 2010. sudjelovao je u rijalitiju hrvatske produkcije “Farma”, tokom kojeg se u medijima pojavila vijest da je prije ulaska na imanje bio nevjeran supruzi Aleksandri. Međutim, on je žestoko negirao svoje optužbe i tvrdio da je u njegovom braku sve u najboljem redu.

Nakon toga, 2013. godine, rekao je da je našao sreću u četvrtom braku sa suprugom Aleksandrom nakon njihovog razvoda 2005. godine, ali i da živi od socijalne pomoći u Ljubljani.

Ovako on danas izgleda: