Bilo da imate kompletan staklenik za krastavce ili samo nekoliko sadnica, ovo je rješenje koje vam je potrebno i koje koristite pri uzgoju vašeg omiljenog povrća.

Vrtlari vole i cijene domaća gnojiva kojima hrane svoje biljke, a jedno od njih je i povećanje prinosa krastavaca.

Odnosno, iskusni vrtlari tvrde da se prinos krastavaca može udvostručiti ako se jednom mjesečno zalijeva ovom otopinom:

Trebat će vam:

  • 200 g krede,
  • 10 litara tople vode.

Priprema:

Kredu narežite na sitne komadiće i uspite u vodu. Miješajte dok ne dobijete mliječno bijelu vodu i ostavite 10 minuta. Nakon toga ponovno promiješajte sastav i prelijte krastavce vodom.

Ovom otopinom zalijevajte krastavce jednom mjesečno, najbolje noću. Osim obilnih uroda, krastavci se uspješno odupiru bolestima.

BONUS ČLANAK:

Supruga objavila 48 sati nakon vjenčanja: ‘Njegove šale su neugodne’

  • Žena je izazvala gomilu komentara nakon što je na društvenim mrežama objavila da se razvodi od supruga samo 48 sati nakon vjenčanja jer ju je osramotio na njihov veliki dan.

Objasnila je kako je njezin suprug Jack uoči njihova vjenčanja počeo gledati videosnimke svadbenih šala i unatoč tome što je obećao da neće raditi takve stvari na vjenčanju, i dalje nije to učinio, izvijestio je The Mirror.

“Povrh toga, na snimkama su se pojavljivale skandalozne fotografije mladenke koju su puštali na projektoru ispred sobe pune gostiju ili fotografije mladoženje kako mladenki baca tortu u lice. Odmah sam mu rekla da to ne želim na našem vjenčanju. Samo se nasmiješio i rekao da nije planirao ništa slično, ali ja sam stalno otkrivala da su on i njegovi prijatelji radili neke čudne stvari,” napisala je jedna anonimna žena na Redditu.

Zahvaljujući njegovom interesu za planiranje njihovog vjenčanja, potaknula ga je da kontaktira fotografa i slastičarnicu kako bi krenuli s organizacijom svega. “Upozorila sam ga dan prije da ću, ako se tako našali, odmah prekinuti s njim. Kad je došao dan vjenčanja, sve je išlo glatko, do samog obreda. Do trenutka kada je trebalo rezati tortu”, nastavila je .

Napisala je da su, kada je prvi put rezala tortu, svi gledali u nju, a ispred njih je stajao fotograf s kamerom u ruci. Odjednom je osjetila ruku na potiljku, koja joj je gurala lice u tortu. “Ne samo da mi je uništena šminka, već mi je uništena cijela vjenčanica i svi su se smijali, uključujući i mog supruga najglasnije. “U tom trenutku fotograf je slikao i Jack je rekao da su ovo naše fotografije s vjenčanja”, rekla je.

Ljutita se okrenula, ošamarila Jacka i uplakana istrčala iz dvorane. Kako bi se uvjerio da je dobro, dojurio je njezin šogor Frank. “Hvala Bogu, Karmi nije dugo trebalo da stigne i pojavi se u obliku vlastitog brata. Otrčala sam do WC-a i plakala kad sam odjednom čula viku iz hodnika. Bio je to njegov brat Frank. Jedva shvaćajući što je govorio, čekao me je kad sam izašao iz kupaonice. Rekao mi je da se Jack trese i ispričava se, ne gledajući me u oči pomalo uplašen od Franka u tom trenutku jer sam ga uvijek smatrao ljubaznim, nježnim čovjekom. Nikada ga prije nisam vidio ljutitog, a onda nas je Frank poveo natrag u hodnik. Hodnik je odjednom postao vrlo tiho i većina naše obitelji pomalo posramljeno gledala je u pod, a Frank me odveo kući jer sam bila toliko ljuta na svog muža da ga nisam htjela vidjeti”, dodala je.

Dok su se vozili kući, Frank se ispričao za bratovo ponašanje i otkrio da bi Jack učinio sve što je u njegovoj moći da upropasti svaku posebnu priliku koju su imali kao djeca. “Kada je bio Frankov rođendan, moj muž bi ga gađao kolačima i lomio mu poklone – ali tada bi se njihovi roditelji uvijek branili govoreći takva su braća, pa je morao podnijeti sva poniženja, ali kad me ugledao Moje lice bio u kolaču dok je moj muž zabijao i bilo mu je dosta jer je shvatio da je samo loša osoba koja uživa u ponižavanju drugih ljudi. Pitala sam Frenka bi li mislio da je previše da se moj muž i ja razvedemo rekao je Ne, jer po njegovom mišljenju ja zaslužujem bolje i nije ga bilo briga za bratove osjećaje jer je on to izazvao. Rekao mi je da će mi pomoći i dao mi je svoj broj telefona dalje objašnjeno.

Osim toga, podnijela je zahtjev za razvod od svog novog supruga samo 48 sati nakon što su izrekli vjenčane zavjete. Jack joj je rekao da je to samo šala i da nema potrebe za razvodom, a ona i njegova obitelj su joj slali poruke da je smiješno da zbog toga prekinu njihov brak, no ona je to vidjela drugačije. “Ako mi ovako nešto napravi, unatoč mojim ponovljenim zahtjevima da to ne učini, pa čak i nakon što obeća da neće učiniti, onda mu ne mogu vjerovati. Bez obzira što mi obeća. Moram pretpostaviti da je suprotno moguće i to će se dogoditi – i uopće ga nije briga što se ja osjećam zbog njegove odluke, situacija bi mogla biti i gora, a važno mi je da mu vjerujem da je njegov brat Frank izgleda jedini koji mi čuva leđa odmah ću nastaviti s razvodom”, zaključila je.

Komentirajući njezinu objavu, jedna korisnica je napisala: “Žao mi je što se to dogodilo, ali tako sam ponosna na tebe. Upozorila si ga više puta da misli da je nasmijavati sebe i druge bolje nego biti osoba od povjerenja. Partneri su važniji .Ne znam zašto ljudi misle da je posramljivanje šala, to nije smiješno.”

“Sjajno. Recite Franku da je dobar dečko i da cijenimo njegovu podršku”, komentirala je druga osoba. Treći korisnik dodao je: “Lagao te je i osramotio. Jasno je da to nisu brakovi koje želiš. Razvod od njega sada spasit će te od još većeg kršenja tvojih granica i boli. Zaslužuješ bolje. Reci mu kakve su posljedice. Sada mora prihvatiti ovaj izbor”, glasio je drugi komentar.