U porodici Rokvić, novembar je veoma tužan  mjesec jer je tada preminuo član njihove porodice  Marinko Rokvić. Slavica je na Instagramu podelila sliku sebe i svog supružnika kako se cereka, uprkos primetno smanjenju njegove težine. Marinkov sin Nikola prepričava period očeve bolesti, rekavši da iako je njegov otac fizički patio, on je godinu dana prije smrti doživio duhovni preporod.

 

 

 

 

Nakon što su dobili dijagnozu, oboje su shvatili da izlječenje nije moguće. Nikola se molio da sav bol prenese na sebe, osjećajući da je sposoban bolje podnijeti. Kako je Marinkova bolest napredovala, njihov odnos je postajao sve bliži jer je Nikola pomagao svom oca usmjeriti ka dubljem razumijevanju vjere, pripremajući ga za borbe koje su mu bile pred njima. Tokom epizode “U krugu porodice”, Nikola je rekao da njegov otac ranije nije živeo životom koji se pridržavao liturgijskih običaja. Međutim, u posljednjoj godini života, njegov otac je doživio duhovnu transformaciju. Nikola ga je tokom bolesti mogao mnogo toga naučiti, a kao rezultat toga, uspio je da se pomiri sa onima s kojima se ranije nije slagao.

 

 

 

 

Njegov otac je također ispovjedio svoj život i vjenčao se u crkvi dva mjeseca prije njegove smrti, što je bila značajna promjena u odnosu na njegov prethodni način života. Ovog sjećanja Nikola se rado prisjeća. Uoči polaska Marinko se pričestio i sljedećeg jutra preminuo. Važno je podsjetiti da je Nikola održao govor na očevoj sahrani. „Ni jedne neljubazne reči, čak ni u poslednjim trenucima ovozemaljskog postojanja. Ostao si dostojanstven i viteški, pravi džentlmen. Pobedio si nad sobom, umro, i konačno, pobedio si smrt. Između ostalih riječi izgovorenih na očevom groblju, Nikola je izjavio: “Uvjeren sam da ćeš te pamtiti za sva vremena”. U galeriji možete pogledati ceo govor i pogledati fotografije sa poslednjeg počivališta renomiranog pevača.