Ginekolog sam više od 15 godina i prošli tjedan kod mene je došao mladi  par na pregled jer nisu mogli imati djece – šokiralo me ono što su tada učinili”

“Ginekolog sam i nedavno je došla jedna djevojka sa zaručnikom na pregled.

Vjenčanje su odgodili, ali su htjeli dijete jer je ona imala 35 godina.

Nakon što sam obavio potrebne provjere i neko vrijeme razgovarao s parom, zamolio sam da ostanem nasamo s djevojkom. Kad sam bila sama s njom, rekla mi je da će je dečko ostaviti ako ne budu mogli imati dijete. Tada sam joj rekla da možda postoje dodatni rizici s trudnoćom budući da je pretila osoba i da bi se možda prvo trebala posavjetovati s nutricionistom. Mislila sam da neće prebaciti dečka.

Apsolutno je moguće da će dijete biti zdravo i da neće biti nikakvih posljedica, ali moja uloga liječnika je da dam savjet i ukažem na rizike.

Pošto živimo u malom gradu, čula sam da ju je dečko ostavio jer je bila “debela” i krivila je mene. Iskreno, šokirala sam se. “

BONUS ČLANAK:

Upozorenje vodoinstalatera: Pažnja, ako čujete ove signale koji dolaze iz vašeg bojlera, odmah ga isključite.

Problemi s cirkulacijom vode, kvar pumpe ili nakupljanje kamenca mogu biti uzrok ovog problema

Vlasnici kuća često ne obraćaju pozornost na zvukove koje proizvode njihovi bojleri, no stručnjaci upozoravaju da neki od njih mogu ukazivati ​​na ozbiljan problem. Siktanje, kucanje, grgljanje i lupanje znakovi su problema s bojlerom, smatra Andy Kerr, osnivač i izvršni direktor BOXT-a.

“Zapamtite, ako niste sigurni, nikad ne pokušavajte sami popraviti bojler. Ako primijetite neobične zvukove, uvijek pozovite stručnjaka”, savjetuje Ker. Brzom reakcijom mogu se spriječiti ozbiljniji kvarovi i nesreće.

Zviždanje, šištanje ili visok šum

Ovi zvukovi obično pokazuju da voda u bojleru ključa. To se događa kada se protok vode uspori, uzrokujući da se voda pregrije i ključa, proizvodeći karakterističan zvuk sličan ključanju vode u kuhalu za vodu. Problemi s cirkulacijom vode, kvar pumpe ili nakupljanje kamenca mogu biti uzrok ovog problema.

kucnite ili kucnite

Zvuk klika ili kucanja može značiti da postoji problem s paljenjem kotla. To obično ukazuje na kvar paljenja ili problem s opskrbom plinom. U tom slučaju ne pokušavajte sami riješiti problem – obratite se stručnjaku za plinske instalacije.

Isperite, kapajte ili grgljajte vodu

Šuštanje obično dolazi od zraka zarobljenog u radijatoru. Ponekad je to samo zvuk tople vode koja cirkulira, ali ako zvuk postane učestaliji, mogao bi ukazivati ​​na neki drugi problem, poput niskog tlaka vode ili neispravnog sustava.

što možeš učiniti?

Odzračite radijator: Ako čujete klokotanje, pokušajte odzračiti radijator. Nakon toga provjerite tlak bojlera i po potrebi dodajte vodu.

Provjerite tlak vode: nizak tlak vode može uzrokovati grgljanje. Provjerite manometar na kotlu i po potrebi povećajte tlak.

Andy Kerr istaknuo je kako se mnogi problemi mogu brzo riješiti ako se na vrijeme otkriju i pozabave stručnjaci. Međutim, ako je vaš bojler star i sklon kvaru, možda je vrijeme da razmislite o njegovoj zamjeni.

Kada vaš bojler proizvodi neobične zvukove, bolje je biti oprezan i pozvati stručnjaka nego riskirati ozbiljan kvar ili nezgodu.