Sol nije samo osnovni sastojak u kuhinji. Znate li kako vam može pomoći u svakodnevnom životu? Ovo je samo nekoliko primjera nevjerovatnih prednosti ove hrane:

Sol sprečava širenje mrava
– Mravi se često nalaze na vratima, prozorima i u ostavama. Sigurno ih želite izbrisati? Sol je rešenje. Pospite malu količinu soli gdje mravi uđu. I smanjićete vlažnost u svom domu.

Sol je odličan prirodni materijal za poliranje srebra, bakra i bronce
-Svaki predmet u kući treba očistiti. Ista stvar se dešava i sa ukrasima od bakra ili srebra. Ako se ne liječe, izgubit će boju. Upotreba soli izbjegava ovaj problem. Efikasna i jednostavna mješavina soli i jabukovog sirćeta savršena je za rješavanje ovih problema. Jednostavno obrišite zaprljanu površinu kako biste uklonili prljavštinu.

Prirodno sredstvo za čišćenje stakla za kuće i automobile
– Pomešajte dve kašike soli sa toplom vodom. Ovu mješavinu koristite za čišćenje prozora i uklanjanje raznih mrlja sa njih. Nakon toga, Vaši prozori će poprimiti prirodan izgled koji će tu ostati dugo vremena. Istu mješavinu možete koristiti i za čišćenje prozora na automobilu.

– Pomiješajte sol i toplu vodu i nanesite direktno na sudoper. To će smanjiti neugodne mirise zbog prisustva soli.

Podmladite svoju kožu
– Ako želite da podmladite kožu, to možete učiniti slanom kupkom. Pomiješajte sol s maslinovim ili lavandinim uljem. Nanesite smjesu na tijelo i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Isperite smjesu toplom vodom kako biste uklonili prljavštinu. Sol će podmladiti vašu kožu.

Vratite boju zavjesama i tepisima
– Ako želite da vaši tepisi i zavjese izgledaju kao novi – koristite sol. Odnosno, pomešano sa puno soli. Samo ga jednom očistite i uslijedit će fantastični rezultati. Uzmite krpu i potopite je u jaku slanu vodu. Ova mješavina može ukloniti čak i mrlje koje deterdženti ne mogu ukloniti. (stil)