Imajte na umu ovaj vrijedan savjet – Nemojte ostati u vezi sa nekim kome nedostaje briga. Budite sigurni, na kraju ćete naići na nekoga ko to radi. Postoje jasni pokazatelji da je vaš partner izgubio interesovanje. Odsustvo naklonosti, smanjeno vrijeme provedeno zajedno i izostavljanje afirmacija u vezi sa vašim značajem, sve su to znakovi koji govore. Nadalje, više ne pokazuju nježnost i aktivno izbjegavaju fizički kontakt ili bilo koji oblik naklonosti.

U njegovom umu, misli o drugim devojkama zaokupljaju njegovu pažnju. Vajda, kao neko u vezi sa njim, sasvim je prirodno očekivati ​​da se njegov fokus usmeri na tebe, a ne da stalno traži negdje drugdje. Čini se da je izgubio interes da vas impresionira i sada traži potvrdu od drugih djevojaka. Odvojite trenutak da razmislite o ovome. Način na koji oboje komunicirate se promijenio, a otvorena komunikacija je od vitalnog značaja za uspješnu vezu. Ako postoji nedostatak razgovora i rastuća distanca među vama, to je jasan znak problema. Umjesto da pribjegavate vikanju, pokušajte riješiti problem mirnim i iskrenim razgovorom. Jedan zabrinjavajući obrazac je da on teži da krivicu prebaci na vas, umjesto da preuzme odgovornost za svoje postupke. Umjesto da prizna svoje greške i radi na rješenju, lakše mu je uprijeti prstom u vas.

Prema zenskikutak.rs, njemu nedostaje podrška za vas. Umjesto pružanja pomoći, on vas napušta da biste samostalno rješavali određene stvari. Stalno smišlja izgovore da izbjegne da bude uz vas, uvijek tvrdeći da je previše zaokupljen drugim obavezama. Međutim, ako imate značaj u njegovom životu, on će se potruditi da odvoji čak i kratak trenutak za vas usred ovih brojnih obaveza.

Više niste uključeni u njegove planove, zbog čega se osjećate odbačeno. Ne uspijeva vam pokazati poštovanje koje zaslužujete, a važno mu je da vas poštuje. Ali šta radite kada vas neko ne poštuje? Umjesto da vam daje objašnjenja, on odlučuje da ignoriše vaše interesovanje za određene stvari. On namerno krije svoje prave misli od vas.

Osjećati se jadno i poniženo nije ono o čemu bi veza trebala biti. Trebalo bi da donese sreću i ljubav, a ne jad. Ne dozvolite sebi da trpite takve okolnosti.