Carinska služba Hrvatske izvijestila je da su carinski službenici uspješno osujetili pokušaj ilegalnog nošenja trofeja od vučje kože i vučjih glava na graničnom prijelazu Stara Gradiška.

Dana 31. januara 2024. godine na putnički ulaz RGP Stara Gradiška vozilom bosanskih registarskih oznaka stigao je državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon pretrage automobila, vlasti su otkrile jedan predmet: trofejnu vučju kožu sa pričvršćenom glavom (Canis lupus).

Zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije kod vozača, teret je privremeno oduzet po Zakonu o prekograničnom prevozu i trgovini divljači.

Carinska služba najavila je pokretanje prekršajnog postupka protiv državljana Bosne i Hercegovine, izdavanje prekršajnih naloga i izricanje novčanih kazni od 1.500 eura (2.907 km).

Šta mislite o ovome, s obzirom na to da u posljednje vrijeme često slušamo o ljudima koji pokušavaju prenijeti razne zabranjene artikle i hranu preko granica, posebno ljudi sa Balkana koji ovdje preuzimaju vodeću ulogu? Za još uzbudljivijeg sadržaja, nastavite da nas pratite.