Nikada ne podcjenjujte utjecaj različitih mirisa na naše tijelo! Jeste li znali da neobičan miris lovora djeluje nevjerovatno umirujuće na sve nas?

Iako se često koristi u kuhinji, ima mnogo drugih korisnih namjena. Još u antičko doba Grci su prepoznali ljekovitost lovora i koristili ga u medicini. Lovor ima snažna protuupalna i umirujuća svojstva. Između ostalog, ovo ne samo da se bori protiv epilepsije već i oslobađa disajne puteve. Ako patite od visokog krvnog pritiska, nesanice ili pretjeranog stresa, lovorov list vam može pomoći! Preporučuje se i svima koji žele da kontrolišu holesterol.

Da biste u potpunosti iskoristili njegove prednosti, možete ga jesti u obrocima, kuhati u kipućoj vodi ili pažljivo zapaliti u pantalonama.

Nakon nekoliko minuta, dim će se postepeno širiti po prostoriji i odmah ćete se osjećati opuštenije. Pazite da se ne opustite previše i zaboravite ugasiti vatru!
Ne ustručavajte se kupiti lovorov list, on će se pobrinuti za vaše zdravlje i raspoloženje. Podijelite ove savjete sa svojim najboljim prijateljima, oni će to zaista cijeniti.