Postoji jednostavan i isplativ recept koji nadmašuje okus svakog odreska: krumpir u kombinaciji s tikvicama.

Iako se krumpir i tikvice mogu činiti skromnim, njihova kombinacija daje ukusna i zadovoljavajuća jela koja mogu parirati čak i najsloženijim jelima od mesa. Ovaj jednostavan recept ne samo da zadovoljava okusne pupoljke, već nudi i ekonomičnu i hranjivu zamjenu za konvencionalna jela od mesa.

Usred kulinarskog krajolika kojim dominiraju mesne delicije, doista je okrepljujuće otkriti neiskorištene gastronomske mogućnosti nepretencioznog povrća poput krumpira i tikvica. Ovaj poseban recept služi kao potvrda činjenice da nisu potrebne ekstravagantne komponente ili zamršene metode za stvaranje jela koje nije samo ukusno, već i ugodno.

Za pripremu ovog recepta bit će vam potrebne dvije tikvice kao glavni sastojak.
Sol
Za ovaj recept potrebna su vam dva krumpira, jedan luk, jedna mrkva, grančica peršina, dva jaja, crni papar, tri žlice krušnih mrvica, mozzarella sir i maslinovo ulje.

Za pripremu naribajte tikvicu i pospite je solju. Ostavite ga da odstoji 10 minuta prije nego što nastavite s uklanjanjem viška vlage cijeđenjem. Nastavite s ribanjem krumpira na isti način kao što biste to učinili s tikvicama.

Započnite nasjeckanjem luka, mrkve i peršina. U zdjeli pomiješajte naribane tikvice, krumpir, luk, mrkvu, peršin, jaja, sol, crni papar i krušne mrvice. Temeljito izmiješajte sve sastojke.

Napravite formu u obliku torte tako da uzmete dio mješavine povrća i stavite veliku količinu mozzarelle sira u sredinu. Započnite zagrijavanjem maslinovog ulja u tavi na srednjoj vatri. Nastavite peći pljeskavice dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu boju sa svake strane.

Prije posluživanja, ocijedite namirnicu na papirnatim ručnicima.