Priča govori o teškoj životnoj situaciji koju je osoba prošla nakon što je oboljela od raka maternice samo godinu dana nakon udaje.

Imala je samo 22 godine kad se suočila s tim izazovom. Okolina je bila fokusirana na njezino preživljavanje, osim njezine svekrve. Svekrva je više brinula o tome što će biti ako preživi bolest, jer neće moći rađati.

Njen suprug, koji je bio njen najveći oslonac, se počeo suočavati s pritiscima svoje majke da je ostavi jer neće moći rađati sina. Ova situacija ju je dodatno emotivno iscrpljivala i gubila je volju za borbom za sebe. No, nakon dugog vremena, njen muž je jasno stavio do znanja svojoj majci da će izabrati nju, svoju suprugu, bez obzira na okolnosti.

Srećom, njihov brak je preživio teška iskušenja i nakon gotovo deset godina, ona je i dalje u sretnom braku i zahvalna što je živa.

Par planira usvojiti djevojčicu kako bi podigli svoju sreću na višu razinu. Svekrva je i dalje prisutna u njihovom životu, ali njihovi kontakti su rijetki. Autorica zaključuje da je imala sreće što je imala razumnog muža koji je stao uz nju u najtežim trenucima, jer bi njen život mogao biti potpuno drugačiji da nije bilo njegove podrške.