Poznata pjevačica Fahreta Jahić,široj javnosti  poznatija pod umjetničkim imenom Lepa Brena, rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Ona je nadaleko poznata kao jedna od najcjenjenijih i najpriznatijih pjevačica u bivšoj Jugoslaviji, koja je dala značajan doprinos popularnoj muzici. Brena je u početku počela kao folk pjevačica prije nego što je prešla u žanr koji je obuhvatao pop, folk i zabavnu muziku.

 

 

Njena visokoenergetska scenska prisutnost, šarm i zapovjedne vokalne sposobnosti brzo su je doveli do muzičke zvijezde. Brena je tokom svoje karijere objavila brojne albume, singlove i hitove, a svi su je zavoleli nebrojenim obožavaocima. Nedavno je folk ikona predstavila svoju najnoviju modnu liniju “Lady B” u uglednom hotelu u glavnom gradu. Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti, među kojima i Zorica Nakić, bivša supruga Bobe Živojinovića, koja je i dalje Brenina podrška. Jovana Joksimović, Melina Džinović i Tamara Vučić samo su neke od poznatih ličnosti koje su podržale pevačičin najnoviji poslovni poduhvat. “Bren’s čarape” su bile omiljeni izbor žena koje cijene kvalitet i udobnost, ali sada pjevačica nudi nove dodatke svojoj liniji proizvoda – kupaće kostime i donji veš.

 

 

 

Brenina porodica je oduvek bila njena verna podrška, a pratili su je i tokom predstavljanja, uključujući supruga, sina Viktora, Aleksandra Prijović i Filipa Živojinovića. Aleksandra je postala odličan promotor brenda Brenna noseći bodi iz najnovije kolekcije. Brennin smisao za modu takođe je privukao pažnju, posebno zbog natpisa “Budi dama” na poleđini njene jakne, što u prevodu znači “biti dama”. Brenina dostignuća sežu dalje od njenog uspeha kao pevačice do njene sposobnosti poslovne žene. Zajedno sa suprugom Bobom Živojinovićem, bivšom teniskom zvezdom, nadgledaju razne poslovne poduhvate. Nadalje, aktivno sudjeluje u humanitarnim aktivnostima i podržava brojne društvene inicijative.