Na groblju u Bačkom Petrovcu sutra će biti sahranjena Martina P. S. (23) i njena dva maloletna sina od jedne i tri godine. Početni toksikološki nalazi autopsije djece otkrili su prisustvo određenih supstanci u njihovim tijelima koje su mogle doprinijeti njihovoj preranoj smrti.

Izvor upoznat sa istragom naveo je da su patolozi i toksikolozi zbunjeni početnim nalazima analize. Iako su određene supstance otkrivene, ostaje nejasno da li je smrt mališana bila namjeran čin ili nesretan slučaj. Zbog toga se provode dalje istrage kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Prema izvoru Kurira, Lav P.S. (25), osoba za koju se veruje da je izvršila gnusno delo ubistva svojih sinova pre nego što je sa suprugom Martinom skočila sa 17. sprata samice u Novom Sadu, bila je pod manipulacijom. Vrijedi napomenuti da je on također utjecao na svoju ženu, navodeći je da usvoji neobična vjerovanja koja okružuju vječni život i žrtvu.


Prema izvoru s kojim je Kurir razgovarao, vjeruje se da je Leova intenzivna fascinacija satanističkim ritualima, vjerovanjima i konceptom žrtvovanja za obećanje “vječnog života” razlog zašto je Martina uvučena u sektu.

Uviđajem, kurir otkriva da Martina i Lav imaju čistu evidenciju i da protiv njih nije bilo pritužbi u evidenciji Centra za socijalni rad.

Prema izvoru Kurira, nedostaju informacije o tome da li su roditelji tražili medicinsku pomoć za svoju djecu i da li su djeca primila vakcinu.