Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu vremensku prognozu od 19. travnja do 2. svibnja prema kojoj će za Prvi maj u Bosni i Hercegovini biti umjereno oblačno vrijeme, uz moguću lokalnu pojavu pljuskova.

“Kao što je i najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planinske, već i nizinske krajeve Bosne i Hercegovine. Iako je već druga polovica travnja, vremenska prognoza za iduće dane daje sasvim drugačiju sliku Feeling. Bit će U petak će biti kratkotrajno sunčano, jer će od subote u planinama i većem dijelu Bosne biti uglavnom snijega ili susnježice, au planinama i podnožju izvijestan je slab mraz moguće je do sredine idućeg tjedna, kada se očekuje blagi porast temperatura, saopćeno je iz FHMZ-a Bosne i Hercegovine.

Minimalne temperature kretat će se između -2 i 3 stupnja Celzija u Bosni, a na jugu Hercegovine do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 3 do 8 stupnjeva, a na jugu zemlje do 14 stupnjeva. Najniža temperatura u podnožju očekuje se oko -6 stupnjeva.

“Od 26. travnja do kraja mjeseca nastavit će se nestabilno vrijeme. Kiša je moguća svaki dan, uglavnom kratkotrajni pljuskovi. Za vrijeme prvomajskih praznika, prema postojećem prognostičkom modelu, vrijeme će biti umjereno oblačno uz umjerenu temperaturu . FHMZ je napomenuo da se ne može isključiti mogućnost lokalnih kratkotrajnih pljuskova.”

Jutarnje temperature u Bosni uglavnom između 4°C i 9°C, a na jugu zemlje najviše do 13°C. N1 piše da se najviše dnevne temperature kreću od 14 do 20 stupnjeva u Bosni i do 23 stupnja u Hercegovini.