Najbolji herbicid koji sam probao ove sezone, ne samo za pločnike nego i za vrtove.

Ali ne zaboravite obratiti pozornost na cvijeće i travnjak.

Ovo sredstvo je vrlo učinkovito, ali ne smije doći u dodir s vašim usjevima jer će i njih oštetiti. Za preciznu primjenu koristim štrcaljku tako da dopirem samo do korova. Što se tiče staza, terasa i betona, obično ih prskam raspršivačem. Ovako uklanjam mahovinu koja raste između opločnika moje terase. Ranije smo imali problema s uklanjanjem. Sada samo poprskajte, pustite da odradi svoje i pokupite suhi ostatak.

Sastojci:

  • 1 prazna boca vode od 1,5 litara
  • 1 litra bijelog octa
  • 125 g soli
  • 15 ml tekućeg sapuna

Prava korištenja:

Stavite lijevak na vrh boce. Pospite solju. Ulijte ocat i sapun – dobro promiješajte. Vaš najbolji pomoćnik u vrtu je spreman. Ovo su najbolji domaći lijekovi za uklanjanje korova Izrada vlastitog prirodnog sredstva protiv korova je ekološki prihvatljiva opcija umjesto štetnih kemikalija. Neotrovni sastojci poput octa, soli, pa čak i kipuće vode mogu biti destruktivni. Korištenje ovih kuhinjskih pomoćnika znači da možete izbjeći štetne tvari i postići iste sjajne rezultate. Mehaničko plijevljenje je učinkovito, ali naporno i dugotrajno. Zato smo odlučili sastaviti popis jeftinih i učinkovitih organskih metoda suzbijanja korova.

1. Ocat

Ocat je prirodni herbicid koji ne sadrži kemikalije. U bočicu s raspršivačem ulijte bijeli ocat i poprskajte zakorovljene dijelove svog vrta. Ali budite oprezni i prskajte samo po korovu. Inače će oštetiti i vaše druge biljke. Preporuča se koristiti ocat rano ujutro na sunčan dan jer sunčeva svjetlost pojačava učinkovitost ovog prirodnog herbicida. Ne koristiti prije kiše ili kada je vrijeme oblačno.

2.Vruća voda

Topla voda ubija korov gotovo trenutno. Savršeno je za čišćenje uglova oko ulaznih vrata i stepenica ili područja ispunjenih prašinom i prljavštinom. Neželjene biljke pažljivo prelijte vrućom vodom. Možda ćete morati ponoviti ovaj postupak za biljke s dubljim korijenjem.

3. Sol

Otopina soli i vode može vam pomoći da se riješite korova. Pomiješajte 1 dio soli i 3 dijela vode. Izlijte otopinu izravno na korov. Možete posipati malo soli izravno na otporne korove.

4. Soda bikarbona

Soda bikarbona izvrstan je uništavač korova. Uzmite vrećicu sode bikarbone i njome pospite sva područja zahvaćena korovom. Prednost je što ne morate čekati idealno vrijeme, sok možete koristiti i po oblačnim danima, a ni kiša nije prepreka. Ponovite svaki mjesec.

5. Ocat i sredstvo za pranje posuđa

Pomiješajte 5 ml sredstva za pranje posuđa i 1 litru octa. Pažljivo miješajte, pazeći da se ne stvori pjena. Na primjer, ovu otopinu možete koristiti na pukotinama na terasi ili parkiralištu.

6. Novine

Navlažite tlo i raširite sloj novina preko korova. Ponovno navlažite i prekrijte malčem. To blokira sunčevu svjetlost tako da korov ne raste. Također pruža toplo sklonište korisnim glistama.

7. Kukuruzno brašno

Posipanje kukuruznog brašna u vrtu može spriječiti klijanje sjemena korova. Međutim, to će također spriječiti klijanje drugih sjemenki, stoga koristite ovu metodu samo ako vaša biljka već raste.