Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:

Pomiješajte 200g mljevenog keksa sa 80g putera, 350g ananasa, 200g krem ​​sira, 80g šećera u prahu i 300ml slatkog vrhnja.

Pristup pripreme:

Da biste napravili nadjev, uzmite veću zdjelu za miješanje i električnom miješalicom tucite krem ​​sir dok ne dobijete ljepljivu konzistenciju. Polako umiješajte šećer u prahu u smjesu, pazeći da se dobro sjedini.Umiješajte glatku kremu u smjesu i nastavite tući dok ne dobijete glatku konzistenciju.

Nakon što ste zdrobili ananas, umiješajte ga u smjesu pomoću lopatice i zatim ga ostavite sa strane. U drugoj posudi za miješanje pomiješajte zdrobljene krekere, granulirani šećer i otopljeni maslac dok se dobro ne izmiješaju. Dobivenu smjesu čvrsto utisnite u posudu za pečenje dimenzija 9×9.

Ravnomjerno raspodijelite nadjev na koru, koristeći lopaticu da postignete glatku konzistenciju. Na vrh dodajte obilan sloj nasjeckanog kokosa i ananasa narezanog na kockice. Ostavite desert da se ohladi u hladnjaku minimalno 6 sati, odnosno dok se ne stvrdne.

BONUS ČLANAK:

Kako zaštititi mošus zimi: uz ove savjete cvjetne ljepotice ljeti će ponovno krasiti vašu terasu.

Sada je najbolje vrijeme za pravilno skladištenje Muscadine grožđa za “hibernaciju”

Jesen donosi niže temperature, osobito noću i ujutro, pa je potrebno cvijeće premjestiti u zatvorene prostore prije prvog mraza. Koja temperatura treba biti njihova zimska soba? Koliko često trebam zalijevati?

Nema cvijeća ispod 15 stupnjeva Celzijusa!

Kada temperatura padne na 10 do 15 stupnjeva, muzgavac ulazi u fazu mirovanja. Mogu preživjeti dugo vremena, ali do te faze još nisu procvjetale. Mnogi ljudi to ne znaju, ali mošusni jeleni ne samo da prestaju rasti kada su temperature niže, već prestaju rasti i kada temperature pređu 30 stupnjeva.

Neka vas ne zavara toplo jesensko vrijeme i cvjetanje koje još traje. Muškat još uvijek cvate, pogotovo za ugodnih noći. Međutim, bez obzira na temperaturu, rujan je odlično vrijeme za skladištenje velikih količina Muscadine grožđa. Do kraja mjeseca sve cvijeće treba ukloniti. Pravilo je, ne samo da mora biti suho, već mora biti i svježe. Biljkama je potreban za uštedu energije nakon ljetnog uređenja vrta.

Većina lišća otpada zimi. Plamen se najbolje uklanja ručno, ali rezanje nije potrebno. U tom će slučaju ostati samo tanke grane. Stoga je početkom studenog, prije prvog mraza, potrebno skratiti mišiće na oko 20 cm. Zatim uklonite uvelo i oštećeno lišće. Nakon čišćenja biljke, muskadinu treba staviti u prostoriju s temperaturom od 8 do 10 stupnjeva. Izbor prostorije je na vama, može biti skladište, podrum, ostava ili plastenik koji se ne koristi tijekom zime.

Ne daj joj da oslabi

Najgora noćna mora ljubitelja cvijeća je da muskatine zimi uvenu. To se može dogoditi ako je prostorija u kojoj se nalaze topla i mračna te nije prikladna za zimu. U takvoj prostoriji, piše Agroklub, rastu tanki, plitki pupoljci mošusa. One crpe život iz biljke i čak i ako “preživi” sljedeću sezonu, bit će znatno slabija i male su šanse da se vrati u život i ponovno procvjeta preko ljeta.

Pažljivo zalijevajte i hranite

Zimi povremeno zalijevajte cvjetove mošusa. Dovoljno je dati joj vodu jednom svaka dva tjedna ili mjesec dana. Ali svakako ih ne treba hraniti prije ožujka jer se mora odmoriti i “zimovati”.

U proljeće se muškatnice ponovno orezuju. Visinu biljke treba skratiti za oko 20% i potom zaliti. Nakon dva do tri tjedna presađuju se u novu, svježu zemlju. Tijekom presađivanja treba postupno povećavati zalijevanje i istovremeno početi prihranjivati, piše Nazena.