Većina muškaraca koji vam mogu slomiti srce i uništiti život koncentrirani su u ova tri horoskopska znaka. S njihovim ličnostima se često vrlo teško slagati, pa dobro razmislite prije nego što učinite nešto ozbiljnije s njima.

Rak

Muškarci Rakovi mogu se podijeliti u dvije kategorije: oni koji vole svoje domove, ali su i razdražljivi, dosadni i izbirljivi, i oni koji su u osnovi pasivni, lijeni i ravnodušni. Potonji se najčešće vjenčaju radi profita, zbog nasljedstva, društvenog statusa, odnosno da bi stekli određene životne koristi.

Iako Rak voli svoju ženu i djecu, nikada neće biti u potpunosti zadovoljan stanjem svoje porodice, pa će uvijek pronaći nešto što će postati meta njegovih kritika ili razočaranja. Uopšteno govoreći, Rakovi će ostati lojalni svojoj drugoj drugoj osobi samo ako su sve njihove potrebe zadovoljene kod kuće.

Škorpija

Jedini način da uspostavite harmoničan odnos sa predstavnikom ovog znaka je da slijepo slijedite sve njegove napore. Škorpije mrze dominantne žene, veoma su konzervativne i vole da pokažu ko je gazda u porodici. Međutim, obožavali su njegovu suprugu i djecu, koji su mu pružili podršku koja mu je bila potrebna za nastavak uspješne karijere.

U srcima Škorpiona zaista ima mesta za najtoplija osećanja prema njihovim najmilijima, iako često ne znaju kako da ih izraze. Imate sve šanse da sa njim izgradite uspešan brak, ali budite spremni da morate ispuniti sve njegove želje, kako u krevetu tako i van njega. Ovakvom muškarcu je potrebna pametna i duhovita žena pored sebe. Stvar je u tome da morate biti spremni da će on uočiti sve vaše mane, nesavršenosti i slabosti.

Strijelac

Strijelac se intenzivno zanima za sve u vezi svijeta oko sebe i želi biti uključen u sve što se dešava oko njih – često na štetu doma i porodice. Živjeti s ovom osobom nije tako teško, pa zbog nedostatka stabilnih osjećaja i nestrpljenja prema stvarima koje ograničavaju njegovu slobodu, odabranica mora stalno širiti svoje vidike kako se ne bi umorila od njega.

(Kruzer)