Jeste li znali da je maska ​​za kosu koja sadrži obični kvasac prilično jednostavan, ali vrlo efikasan alat koji može učiniti čuda i na najzapuštenijoj kosi?

Rezultati korištenja ove maske nisu samo kvalitetni, već i dugotrajni! Maske za kosu sa kvascem pogodne su za sve tipove kose i neophodne su za prevenciju opadanja kose i poticanje brzog rasta. Koristeći masku od kvasca, uspješno ćete se riješiti peruti.

Sa maskom od kvasca možete postići nevjerovatne rezultate. Međutim, provođenje postupaka obnavljanja kose mora biti sistematično, a ne “svako malo”. Na ovaj način rezultati su efikasni, brzi i dugotrajni i nećete morati predugo čekati.

Kao preventivnu mjeru i za ubrzanje rasta kose, koristite masku od kvasca jednom sedmično u trajanju od 10-15 sedmica. Nakon toga odmorite 3 mjeseca i ponovite po potrebi.

Ako je cilj njega kose – obnavljanje i jačanje strukture oštećene kose, masku od kvasca treba koristiti dva puta sedmično u trajanju od 6-8 sedmica. Ako je potrebno, ponovite postupak u roku od 3 mjeseca.
Ovaj savjet nije namijenjen za liječenje ćelavosti (opadanja kose), već za poboljšanje kvalitete kose i povećanje brzine rasta kose u slučajevima gubitka kose uslijed stresa, bolesti, kemoterapije, hormonske neravnoteže, težeg gubitka kose u ” jesen“.

Sastav maske možete promijeniti dodavanjem ricinusovog ili maslinovog ulja, jogurta, soka od aloe vere itd., ali osnovni sastojak – kvasac – ostaje isti. Neki dodaju i žumanca, ali nije neophodno.
Možete postići nevjerovatne dugoročne rezultate s maskom s kvascem, ali morate biti dosljedni i slijediti savjete navedene na početku ovog članka.

“Posle prve upotrebe kosa je imala nevjerovatan poseban sjaj, posebno na suncu. Gustoća i volumen kose (na mojoj tankoj, masnoj i lomljivoj kosi) – nevjerovatan, nema potrebe za dodatnim proizvodom za kosu. Razlika je jako uočljivo i uočljivo.Kosa djeluje obimnije i jače i ne leti po ulici.Ono što mi se sviđa je što maska ​​ne curi ispod vrećice nakon upotrebe.Koristim je i čistu i neopranu Probala na svu kosu .
Ova maska ​​zaista zaslužuje pažnju. Vidio sam puno pohvalnih komentara na jednom ruskom forumu i ovu fotografiju je objavila djevojka. Od početka tretmana kose, do 6 meseci kasnije.

Zapanjujuce. To me je navelo da koristim masku sa kvascem. ”

Maska protiv taloženja kvasca jača tanku i lomljivu kosu – recept

1 kašičicu meda ili šećera rastvoriti u 1 kašičici toplog mleka i dodati 20 grama svežeg kvasca (ako koristite suvi kvasac: 1 kesica 7 grama suvog kvasca umesto 40 grama svežeg kvasca).

Ostavite da fermentira (nadođe) na toplom mestu 15-20 minuta.

Dobijenu smjesu nanesite na čistu, vlažnu kosu od korijena do vrhova. Može se nanositi i na neopranu kosu.

Umotajte u plastičnu vrećicu i vrući ručnik. Takve maske zahtijevaju grijanje (ručnik, šešir) kako bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija kvasca. Kako se povećavaju, raste i koncentracija proteina, vitamina i minerala koji prodiru u folikule dlake.

Ako curi, pokušajte sljedeći put dodati malo manje mlijeka.

Držite ga na glavi najmanje sat vremena, ponekad i 2-3 sata, što duže to bolje.

Ako šampon koristite na suvoj, neopranoj kosi, nakon toga isperite šamponom. Ako ga nanesete na čistu, vlažnu kosu, isperite je vodom i malo regeneratora.

Miris koji ćete osjetiti dok maska ​​djeluje će nestati nakon pranja, kada se vaša kosa potpuno osuši.

NAPOMENA: Neki ljudi prave ovu masku bez mlijeka: stavite kašičicu meda na komadić kvasca i to je to. Kada kvasac brzo fermentira, dodajte kašičicu ricinusovog ili maslinovog ulja (ulje možete i izostaviti – kvasac je tu najvažniji). Ostavite na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže to bolje. Zatim, ako koristite šampon na neopranoj kosi, isperite šamponom. Ako ga držite na čistom mjestu, samo ga očistite vodom i malo balzama.

Nakon ovih tretmana kosa postaje zdravija i ljepša: gušća, novija, sjajna i punija!