Zanimljivo, često je viđena u društvu našeg pjevača, a danas je njen izgled doživio nevjerojatnu transformaciju.

I sada televizijska serija “Sulejman Veličanstveni” nastavlja osvajati publiku na malim ekranima, a jedan od najnezaboravnijih likova je nitko drugi do Nigar Kalfa.

Glumica Filiz Ahmet osvojila je svjetsku publiku ulogom Nigar Kalfne u renomiranoj seriji “Sulejman Veličanstveni”. Ova ključna uloga poslužila joj je kao ulaz u brojne prilike u njezinoj glumačkoj karijeri, potaknuvši je na još veća postignuća. Međutim, ono što ostaje uglavnom neotkriveno je njezino makedonsko podrijetlo i njezino iznimno tečno vladanje srpskim jezikom.

Strast prema ovoj profesiji prenijela joj je od djeda poznatog turskog glumca, Luftije Sejfulaha. Nadalje, majka joj je zaposlena kao suflerica u kazalištu. Filizini početni doživljaji odvijali su se upravo na pozornici koja simbolizira postojanje.

Unatoč prvotnom uvjerenju da će se njezina karijera prvenstveno vrtjeti oko kazališnih predstava, angažman u turskoj seriji “Zbogom, Rumelija” pokazao se kao transformativno iskustvo. Budući da je od djetinjstva uronjena u svijet kazališta, otvoreno priznaje da gaji brojne predrasude o radu pred kamerama. No, brzo se i bez napora prilagodila ovom novom mediju, otklonivši sve sumnje i rezerve koje je možda imala.

Nakon što je uspješno dobila ulogu Nigar Kalfe, njezina je karijera krenula uzlaznom putanjom te se iz rodnog Skoplja, gdje je završila studij na Akademiji dramske umjetnosti, brzo preselila u Istanbul.

Prikazivanje lika Nigar Kalfe pružilo mi je mnoštvo obogaćujućih iskustava. Naš raspored snimanja zahtijeva petnaestosatni radni dan, šest dana u tjednu. Nedvojbeno je izazovno, ali utjeha leži u činjenici da slijedim svoju strast. Kao umjetnici, posjedujemo urođenu sposobnost da otkrijemo srž našeg zanata i ustrajemo na mukotrpnom putu, potaknuti našom nepokolebljivom odlučnošću.

Sve vrijeme rada na uspješnoj seriji, priznaje da je jedina stvar za kojom je istinski čeznula bila prisutnost njezine obitelji.

Neosporno je da duboko čeznem za njihovom prisutnošću. Ovo produženo razdoblje odvojenosti od mojih najmilijih je bez presedana u mom životu. Nažalost, naši se rasporedi rijetko usklađuju, što otežava povezivanje čak i putem Skypea. Dok se vratim sa snimanja, oni već čvrsto spavaju. Međutim, trudim se da se ponovno okupimo barem jednom u dva mjeseca. Bilo da to znači da oni putuju u Istanbul ili da ja idem u Skoplje, prioritet nam je održavanje naše veze.

Njezina ravnodušnost prema popularnosti omogućuje joj da sa zadovoljstvom prihvati odobravanje publike, jer ono služi kao potvrda njezine iznimne izvedbe i nepokolebljive predanosti svakoj ulozi koju preuzme.

Obično se ne pojavljujem puno u javnosti zbog moje stalne prisutnosti na setu. Međutim, kad se pojavim, to nije zastrašujuće. Veseli me vidjeti da publika cijeni moj rad, jer to pokazuje da svoju ulogu ispunjavam učinkovito. Bez obzira na osobno raspoloženje, uvijek se nastojim fotografirati sa svojim obožavateljima.

Istraživanje grada Vranja je iskustvo koje morate učiniti.

Filiz Ahmet je 2020. godine putovala u Srbiju gdje je iskazala podršku svojoj bivšoj učiteljici Sven pokreta, Krenari Nevzati Keri, prisustvovanjem premijeri dječje predstave „Čarobnjak iz Oza“ u novouređenoj zgradi pozorišta „Bora Stanković“. u Vranju, gdje je Keri bila zaslužna za koreografiju.

Tijekom našeg ugodnog razgovora, Jovanović je istaknula kako je, unatoč tome što je poznata i popularna zvijezda, u komunikaciji pokazala neočekivanu ljubaznost i otvorenost, što svi mi kao kolege iznimno cijenimo.

Nadalje, ako posjetite njen Instagram profil, naići ćete na fotografiju na kojoj je poznata pjevačica Hanka Paldum.