Novak Đoković je teniska ikona koja je ostvarila izuzetne uspehe u sportu. On je cijenjen ne samo u našoj naciji već i širom svijeta. Osim njegovih izuzetnih sportskih dostignuća, mnogi pojedinci gaje veliko divljenje prema njemu zbog njegove prizemne prirode. Za pohvalu je i njegov odnos sa suprugom Jelenom, kao i sa decom Stefanom i Tarom, koji su nedavno kršteni u manastiru Ostrog.

 

 

 

Nedavno je pričao o vrednostima i principima koje on i Jelena usađuju svojoj deci. Štaviše, istakao je bitno sportsko pravilo koje njegov sin Stefan mora da poštuje. Diskusija koju je Novak vodio odnosila se na njegov pristup u razgovoru o utakmicama Partizana i Crvene zvezde sa sinom Stefanom. U svetlu Novakove nepokolebljive privrženosti Zvezdi, vredi napomenuti da njegov sin Stefan vatreno navija za rivalski tim Partizana. Intrigantna je činjenica da su zajedno prisustvovali nekoliko utakmica Partizana, a poslednji put su bili na derbiju Evrolige gde su crno-beli bili domaćini utakmice.

 

 

 

Ovo prisustvo, nadamo se, šalje pozitivnu poruku. Neki ljudi su me kritikovali što sam dozvolio sinu da navija za Partizan, s obzirom na moj status zvezde. Pitaju se kako sam ja, kao otac, mogao da dozvolim tako nešto. Međutim, nisam mu dao dozvolu da bilo šta uradi niti sam to učinio da bih stekao naklonost. Umjesto toga, dao sam svom sinu slobodu da izabere klub za koji želi da navija i da se osjeća onako kako želi. Prema Đokoviću, “to je suština svega”. On je svom sinu obavestio da može slobodno da prisustvuje utakmicama Partizana, čak i ako se radi o njihovom najvećem rivalu Zvezdi, kao što su to uradili nedavno.

 

 

 

Cijela porodica je otišla zajedno da podrži svoj tim. Međutim, Đoković je svom sinu jasno stavio do znanja da ako ikada bude vređao igrače Zvezde ili pevao pogrdne pesme o njima, ili bilo kom drugom timu, više neće smeti da prisustvuje košarkaškim utakmicama. Njegov sin za sada razumije i poštuje ovo pravilo.