U emisiji “Puls Srbije” na Kurir televiziji, Nedeljko Todorović, meteorolog, dao je sveobuhvatan pregled predviđenih vremenskih prilika za mart mesec, uključujući i potencijalnu pojavu snega.

Todorović predviđa da će snježne padavine pretežno padati na nadmorskim visinama većim od 1.500 metara. Kopaonik trenutno ima oko 20 centimetara snega, uglavnom koncentrisanog na izloženim predelima. Uz pažljivo održavanje padine, ova akumulacija bi trebala osigurati dovoljnu pokrivenost za skijanje.

Kada je riječ o potencijalnoj pojavi snijega tokom mjeseca marta, Todorović ističe da je obezbjeđivanje tačne prognoze nemoguć zadatak. Ipak, na osnovu istorijskih podataka, obično je oko 21. marta kada se bilježi konačna snježna padavina, što ukazuje da se šansa za snježne padavine ne može u potpunosti odbaciti.

Iako meteorolog ima rezerve u pogledu vjerovatnoće značajnih niskih temperatura, on predviđa da će sve hladnoće biti kratke i beznačajne. Iako nije sasvim siguran, predviđa nedostatak snijega u nižim područjima tokom prvih deset dana marta, iako potvrđuje da će se snježne padavine zadržati na planinskom terenu.

Za dodatne detalje, nastavite da pratite naša ažuriranja.