Kao pojedinac muškog roda, u stanju sam uočiti tu činjenicu.

Dotična nesretna žena dosljedno pokazuje nedostatak svjetovnog znanja i polaže nepokolebljivo povjerenje u svaku osobu na koju naiđe. Redovito je obmanjuje tvrdeći da se upušta u ležernu vožnju, samo da nestane do sljedećeg jutra.

Jedne sudbonosne večeri donio sam hrabru odluku da ga pratim koristeći vozilo svog prijatelja. Pokazalo se da je moja intuicija bila točna kad sam opazio ženu kako ulazi u njegov auto i zajedno su otišli do hotela.

U početku sam razmišljao o tome da uđem u prostorije i uključim se u mnoštvo aktivnosti, no naposljetku sam odlučio pristupiti kćeri, otkriti joj cijelu situaciju i pomoći joj u procesu pakiranja.

Ne zaslužuje čak ni priliku. Najstrašnije od svega je što je moja kći doživjela tragediju preranog poroda i unatoč hrabroj mjesecima malene borbe tragično su preminule. I umjesto da budete uz nju u ovom teškom trenutku, izdali ste je upuštajući se u nevjeru.

BONUS članak:

Zaštitite svoje biljke prirodnim metodama uz pomoć organskih sredstava namijenjenih prskanju povrća, voća i raznog cvijeća.

Umjesto ulaganja značajne količine novca u komercijalne organske pesticide, zašto se ne odlučite za isplativu i jednostavnu metodu stvaranja vlastitih pesticida kod kuće.

Pripremite se biti ugodno iznenađeni mnoštvom kućanskih predmeta koji se mogu prenamijeniti za stvaranje vlastitog organskog pesticida. Pripremite se za nekoliko sjajnih prijedloga.

Gnojivo od koprive u tekućem obliku.

Zbog sadržaja dušika i obilja mineralnih tvari, gnojivo od koprive se posebno preporučuje za lisnato povrće. Za stvaranje ovog gnojiva koprivu treba potopiti u vodu i ostaviti dok ne prestane pjenjenje. U tom razdoblju smjesu svakodnevno promiješajte drvenim štapićem. Nakon nekoliko dana gnojivo od koprive će razviti jak i neugodan miris. Zbog toga se savjetuje da se gnojivo pripremi na otvorenom i da se posuda djelomično pokrije.

Nakon što pjena prestane izlaziti, potrebno je gnojivo procijediti i razrijediti vodom u omjeru deset prema jedan. Nakon toga, razrijeđeno gnojivo treba primijeniti na biljke zalijevanjem. Tijekom cijelog ljeta, kada biljke ubrzano rastu i napreduju, preporuča se tjedno davati ovo gnojivo od koprive za prihranu povrća.

U biovrtu je vrlo korisno nasjeckanu koprivu ugraditi ne samo u redove povrća nego iu tlo između njih. Ova praksa uvelike pojačava aktivnost korisnih organizama i poboljšava sadržaj minerala u tlu. Važno je napomenuti da kopriva ne proizvodi sjemenke; inače bi bilo preporučljivo među povrće posijati mladu koprivu s tekućim gnojivom ili svježe biljke.

Lišće gaveza može se koristiti za stvaranje tekućeg gnojiva.

Gavez posjeduje bogat asortiman esencijalnih nutrijenata, uključujući željezo, kalij, kalcij, fosfor, mangan i B-vitamine. Pretvaranjem lišća i stabljike u snažno gnojivo, biljke se mogu ojačati i nahraniti obiljem minerala. Proces stvaranja gnojiva od gaveza sličan je postupku stvaranja tekućeg gnojiva od koprive. Nakon što se nakon nekoliko dana pjenjenje smanji, nastala tekućina poprima smeđu nijansu i zbog prisutnosti bjelančevina ispušta jaku aromu koja podsjeća na gnojivo.

Da biste stvorili učinkovito tekuće gnojivo, važno ga je razrijediti vodom. Preporuča se omjer 1 litra gnojiva na 10 litara vode. Ovom razrijeđenom smjesom može se gnojiti povrće jednom tjedno. Važno je napomenuti da lišće i stabljike zrele biljke treba rezati samo do pet puta godišnje. Za svestrano i učinkovito tekuće gnojivo pomiješajte jednake dijelove gnojiva od koprive i gaveza. Ovoj smjesi dodajte deseterostruku količinu vode. Osim toga, ključno je kompostirati sav preostali biljni materijal. Usitnjeni listovi i stabljike gaveza također se mogu koristiti za prekrivanje zemlje između povrća.