Trik koji čini palačinke mekim, pahuljastim i ukusnim. Kuhar tvrdi da u smjesu treba dodati samo jedan sastojak. Palačinke su omiljena poslastica. Gotovo da nema nikoga ko ih ne voli. Prednost je što se brzo priprema, ne zahtijeva puno materijala i može se pripremiti u bilo koje vrijeme.

Postoji mnogo načina i recepata za pravljenje palačinki, a svaka domaćica ima nekoliko svojih trikova kako bi palačinke bile lepršave i ukusne. Postoji trik za koji domaćice tvrde da provjereno djeluje i da će palačinke učiniti još boljim. Radi se o pivu. Odnosno, u mješavinu je potrebno dodati malu količinu piva. Pivo će pojačati djelovanje praška za pecivo u smjesi i pomoći da se palačinke lagano dignu dok se peku. Unutrašnjost palačinke će ostati mekana i mekana

Trik je u tome što pivo stvara ugljični dioksid, koji djeluje kao prirodni agens za dizanje dok tijesto čini rastresitim i izuzetno finim. Tijesto će se otopiti u ustima. Količinu piva treba prilagoditi količini mješavine. Najbolji odnos je 50:50. Na primjer, ako stavite 1 šolju mlijeka, bolje je staviti 1 šolju piva.