Limun je vrlo blagotvorno citrusno voće koje nam pruža mnoštvo zdravstvenih prednosti.

Sa svojim raznolikim nizom ljekovitih svojstava, dokazuje se kao dragocjeno sredstvo u rješavanju raznih zdravstvenih problema. Osim toga, povoljno utječe na probavni sustav, rad jetre te igra ključnu ulogu u jačanju našeg imunološkog i kardiovaskularnog sustava.

Health problem concept; old woman suffering from knee pain at home.

Plod limuna ima izuzetnu učinkovitost u zaštiti od brojnih bolesti, poput bubrežnih kamenaca, visokog krvnog tlaka, gripe i bronhitisa. Međutim, dobrobiti limuna sežu izvan samog voća. Ovaj poseban lijek, koji uključuje koricu limuna, posebno je koristan za ublažavanje bolova u zglobovima. Za pripremu ovog lijeka trebat će vam 2 limuna, maslinovo ulje i staklenka.

Za pripremu ovog lijeka ogulite limun i stavite koru u staklenku. Napunite staklenku maslinovim uljem, pazeći da je dobro zatvorena, i čuvajte je na tamnom mjestu dva tjedna. Nakon što to vrijeme prođe, procijedite smjesu pomoću gaze i nanesite dobiveno ulje na zglobove koji osjećaju bol. Za optimalnu učinkovitost, preporuča se primijeniti tretman prije odlaska na spavanje, dopuštajući ulju da djeluje preko noći. Ako nanošenje preko noći nije moguće, slijedite isti postupak i odmorite se 3-4 sata.