Ako gotovo uvijek nosite istu odjeću ili jakne, morat ćete ih češće prati i glačati, a vaša odjeća će se brže uništiti.

Kad nam patentni zatvarač pukne u rukama, već znamo da će nas odvesti do krojačice koja ga jedina zna zamijeniti. Ipak, u nekim slučajevima skupe popravke možete izbjeći uz pomoć nekih brzih trikova koje znaju samo krojačice. Pogledajmo kako popraviti svoju roletu u najkraćem mogućem vremenu.


Kako izbjeći popravke po mjeri?

Ponekad nepažnja može dovesti do oštećenja odjeće koja se svakodnevno koristi i nema drugog rješenja osim hitnog popravka ili zamjene. Kako biste izbjegli ove situacije, samo trebate slijediti neke jednostavne upute prilikom korištenja, pranja i skladištenja odjeće.

Ako gotovo uvijek nosite istu odjeću ili jakne, morat ćete ih češće prati i glačati, a vaša odjeća će se brže uništiti. Blijeđenje košulja ili majica je uobičajena pojava. Ali osim toga, postoje neki dijelovi koji se mogu oštetiti, poput patentnih zatvarača. Ali ako je samo istrošen ili mali dio ne odgovara, treba li ga stvarno zamijeniti?

Oštećeni patentni zatvarači popravljeni u samo 2 minute

 

Nema ničeg frustrirajućeg od pohabanog ili poderanog patentnog zatvarača na jakni ili negdje drugdje. Obično postoji nekoliko razloga zašto patentni zatvarač ne radi.

Ako je plastični komad na dnu šarke slomljen, trebate izrezati komad meke plastike iste veličine kao slomljeni komad plastike, zalijepiti ga na slomljeni dio i skalpelom ga popraviti na mjestu prijeloma. Samo uklonite višak i gotovi ste. Ponekad se metalni dio na kojem kontrolirate kursor slomi. U tom slučaju dovoljno je pronaći drugi koji će zamijeniti dio koji nedostaje.

Ako patentni zatvarač na vašem ruksaku izgleda kao da se ne otvara, to je vjerojatno zato što je oksidirao. U tom slučaju trebate koristiti sprej za deblokiranje. Samo poprskajte i pokazivač će se ponovno pomaknuti.

Otvara li se patentni zatvarač na sredini? To znači da je patent izgubio stisak i treba ga pooštriti. Za to će nam trebati kliješta i dva mala komada plastike izrezana iz boce. Dakle, za ovaj problem kursor treba otpustiti raspakivanjem. U ovom trenutku umetnite dva mala komada plastike između tkanine i kopče i dovoljno pritisnite kliještima da se plastika ne može lako ukloniti. Na kraju će otpasti i kursor će ponovno biti funkcionalan.