Ova torta je vrijedna vremena, posebno za ljubitelje čokolade. Osnovna količina koja je navedena je za 10 kora (ali ako neko želi da od ostataka napravi 11 kora kao što sam ja uradila ovaj put).

Sastojci:

450 g oštrog brašna
450 g glatkog brašna
230 g šećera
250 g putera
3 jaja
300 g pavlake
1 prašak za pecivo
krema
2,2 litra mlijeka
100 g kakaa
100 g čokolade za kuvanje
400 g šećera
450 g oštrog brašna
300 g putera
glazura
200 g čokolade za kuvanje
7 kašika ulja

Priprema:

Napravite koru
Za pravljenje kore pomešati sve suve sastojke. Zatim dodajte kiselu pavlaku, jaja i otopljeni puter. Testo dobro zamesite i mesite nekoliko minuta.

Testo podeliti na 10 jednakih delova.

Svaki deo prvo oklagijom razvaljati na stolnjaku (dodati glatko brašno), a zatim testo prebaciti na masni papir. 38×42 i rasklopi jer je veliki komad papira.

Obično prvo razvaljam oko 4-5 kora za pitu, upalim rernu na 170°C i pečem kore oko 4-6 minuta (u zavisnosti od rerne) dok ivice kore ne počnu da rumene.

Koru sam pekla na obrnutom plehu zajedno sa masnim papirom. Kada je kora ispečena, još vruću je odmah poravnajte drvenom daskom, pa uradite isto za svaku koru.

Kada je kora ispečena, skuvam krem ​​jer je krema vruća.

Polovinu mlijeka, puter, šećer, kakao i čokoladu stavite u veliku šerpu od oko 3 litre.

Drugu polovinu mlijeka stavite u plastičnu posudu (ili šta god imate) i dodajte jedno po jedno brašno, stalno miješajući pjenjačom da ne bude grudica u mlijeku.

Kada se sve u tiganju otopi i smesa počne da ključa, polako dodajte mešavinu brašna i mleka pomešanu u plastičnoj posudi i stalno umutite pavlaku dok ne provri.

Kuhajte dugo dok krema ne bude gusta kao puding, jer će sve više bježati kada je namažete na koru.

Prvu koru premazati sa 8-9 kašika kreme (u zavisnosti od debljine), drugu koru malo, a svaku sledeću po 6 velikih kašika.

Ostavite mađaricu da odstoji 10 minuta dok stavite poslednju koru, obložite pek papirom i ubacite. Stavila sam dasku na vrh i ostavila u frižideru preko noći.

Sutradan sam napravila glazuru i sekla skalpelom. Generalno, ovaj mađarski hleb od 11 slojeva daje oko 5,3 kg.