Ne bi bilo neprikladno ponoviti nekoliko trikova koji mogu učiniti hladna jutra ugodnijima, jer ćete brže biti u autu, upaliti grijanje i krenuti.

Na TikToku se pojavio video koji je mnoge iznenadio jer u njemu žena pokazuje kako se zapravo koristi strugač za led za čišćenje vjetrobranskog stakla.

“Naučila sam ovaj trik struganja leda na TikToku jutros u 6 sati jer nisam mogla da spavam”, rekla je Lizzy u videu.

U videu pokazuje kako strugati led s jedne strane, a zatim okretati strugač na drugu stranu da brzo ukloni led sa čaše.

Ljudi su bili oduševljeni i zbunjeni nakon što su vidjeli video.

– “Ja sam vozač 17 godina i ovo je prvi put da sam otkrio”, prokomentarisao je neko.

“-Ne mogu vjerovati da nisam znala za ovo”, nastavila je jedna žena.

Jedan savjet u komentarima na njenu objavu: “Najvažniji savjet je da uđete i upalite auto dok ovo radite. Pustite da se auto zagrije i odmaglite stakla kako biste bili spremni za vožnju”, Mirror reports.

 

 

Napravite domaći sprej za brzo odmrzavanje:

ovo je vrlo jednostavno. Ovo je tekućina za odmrzavanje koju ujutro možete poprskati po smrznutim prozorima i led će brzo omekšati i možete ga lako ukloniti bez muke sa struganjem.

Pomiješajte jedan litar alkohola, jedan decilitar vode i jednu kašičicu sapuna za pranje sudova u bočici s raspršivačem. Samo ga dobro protresite. Postoji još jedna varijanta – pomiješati alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i jedna trećina vode) u sprej boci.

Savjeti za lakše otvaranje vrata:

Ovdje dolazi WD40. Poprskajte ga na brave vašeg automobila i spriječite ih da se smrzavaju preko noći. Ako želite spriječiti da se vaša vrata ne smrzavaju kako biste ih ujutro mogli bez problema otvoriti, namažite malo masti. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Pažljivo parkirajte i zaštitite prozore:

Pametno parkiranje štedi vas od potrebe da ujutro stružete led sa automobila. Ako možete, parkirajte ga tako da prednji dio bude okrenut prema istoku i da ga ne blokiraju zgrade i kuće. Na ovaj način, prve jutarnje sunčeve zrake polako će otopiti led na vjetrobranskom staklu kako biste mogli ranije ujutro krenuti na posao.

Postavljanje kartona na prozore odličan je način da spriječite smrzavanje preko noći. Umjesto kartona možete staviti stari peškir.

@xdizzylizzy10

♬ original sound – DizzyLiz

Zaštitite brisače i retrovizore:

Ako želite da vam se brisači ne lijepe za zaleđene prozore, navucite stare čarape na brisače. Ili ih jednostavno podignite sa stakla da se ne zalijepe.

Ako spoljne retrovizore svog automobila “pakujete” u plastične kese, neće se smrznuti. Možete ih umotati i gumicama, prenosi The Mirror.

Napomena: Vrijedi ponoviti – nikada nemojte polivati ​​zamrznute čaše vrućom vodom jer mogu popucati, pogotovo ako su već malo oštećene.