Zdravko Čolić,je popularni bosanskohercegovački  pjevač, koji se smatra  najistaknutijom muškom zvijezdom na Balkanu. Njegov uspeh se ne pripisuje kontroverzi, već pre visokom kalibru njegove muzike, koja odjekuje ogromnom publikom. Iako je u godinama , Zdravko i danas redovno nastupa.Mnogi slušaoci mogu da se poistovete sa njegovim kvalitetnim numerama. Uprkos ogromnim trijumfima u muzičkoj industriji, Čoli je prepoznao značaj sticanja obrazovanja.

 

 

Kao rezultat toga, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu, čime je učvrstio svoj status jedne od najučenijih ličnosti u pop muzici. Zdravko Čolić i njegova supruga Aleksandra u braku su već duže vrijeme, a njihova ljubav rezultirala je rođenjem dvije kćeri, Lare i Une. Una je privukla pažnju svojim fotografijama na društvenim mrežama koje su joj donijele publiku od skoro 45.000 pratilaca. Nedavno je njen poznati otac priznao da mu nije lako da je izloži očima javnosti. Pevač “Avaza” izrazio je negodovanje što osoba na koju se pozivaju jednostavno slika iz zadovoljstva. Iako im se to ne sviđa, ne mogu je spriječiti da to učini.

 

 

Osoba o kojoj je riječ je društveno biće koje uživa u interakciji s drugima i fotografiranju. Pjevačica, s druge strane, više voli da stvari budu jednostavne i slika se samo kada je to neophodno za posao. Osoba koristi telefon za fotografisanje, što pevač ne može da zabrani, jer je to moderna pogodnost koja ranije nije bila dostupna. U prošlosti ste morali ili imati dobar fotoaparat kod kuće ili unajmiti fotografa da vas slika, a zatim čekati da vidite rezultate.