Ovo pismo treba pročitati svako “odraslo dijete” koje ima sreću da mu roditelj doživi duboku starost.

Često se na raznim forumima i društvenim mrežama roditelji žale kako ih djeca odbijaju.

Dječje poštovanje prema roditeljima ključni je element zdravih obiteljskih odnosa. Zato nema ništa neprikladno podsjetiti se da ljubazna i topla riječ može otvoriti željezna vrata, da osmijeh ne košta ništa, a da je strpljenje majka mudrosti.

Lijepe stvari koje možete reći odrasloj djeci čiji su roditelji u poznim godinama vrijedi pročitati kako biste se uvijek iznova podsjetili da budete pristojni. Ove je misli napisao jedan od sudionika Quora rasprave, a iako su možda već u svačijoj podsvijesti, hajmo ih iznijeti!

“Kako vaši roditelji budu odrastali, pokažite im nježnu i strpljivu ljubav kakvu su vam pokazivali dok ste odrastali. Dopustite im da pričaju i prepričavaju iste priče, slušajući vas s istim zanimanjem s kojim ste slušali kad ste bili dijete. ih.

Prepustite im se i ne opterećujte ih jer su oni mnogo puta tražili od vas da ih opterećujete. Nemojte ih kritizirati niti im govoriti da moraju slijediti vaše naredbe, već im dopustite da uživaju sa svojim prijateljima kao što i vama dopuštaju da uživate sa svojim prijateljima. Baš kao kad ste bili dijete, pokušavaju se sprijateljiti s vama.

Neka se druže sa svojim unucima, neka budu što više u njihovoj blizini i neka im prenesu stečenu mudrost. I znajte da vas vide u njima!

Nemojte im prigovarati ako u domu imaju previše starih, možda kičastih i potpuno nepotrebnih naprava. Dopustite im da uživaju u predmetima koji su s njima tako dugo. Zapamtite, ljudi osjećaju bol kada osjećaju da im netko rastura život.

I neka griješe, kao što si i ti puno griješio i nisu te osramotili ispravljajući te.

Održi ih na životu i pokušaj ih usrećiti tijekom zadnjeg dijela njihova putovanja. Pomozite im kao što su oni pomogli vama kada ste krenuli svojim putem! ”

Kako piše Mojevrijeme.hr, pismo je upućeno svakom odraslom djetetu koje ima sreću da je njihov roditelj doživio toliku starost i da su toliko dugo uz njega.