Tema broj jedan na srpskim estradnim emisijama već nekoliko sedmica je razvod Harisa i Meline Zinović, koji su odlučili da prekinu svoju 22-godišnju romansu jednom za svagda.

S obzirom da se svaki dan u javnosti pojavljuju nove informacije o paru, Haris je sada po prvi put odlučan da otkrije šta je dovelo do raspada njihovog braka.

“Ona je znala razlog, ostavila je mene, ja nisam ostavio nju. Nisam znao ništa, a obično prevareni muž zadnji sazna”, prekinuo je šutnju medija Haris Zinovič ovim riječima, ispričanim za prvi put su razlozi zbog kojih se raspao njegov brak sa 30 godina mlađom modnom dizajnericom Melinom.

“Ljudi kažu da je razvod najteža stvar nakon smrti. Ja bih to porekao”, rekao je Haris prije nego što je otkrio na šta je mislio. „Pa, ​​ako ne voliš da budeš sa mnom, ja ne želim da budem sa tobom“, kratko je zaključio.

Međutim, kako je sam tvrdio, bračni brodolom ga nije slomio.

“Inače bih sjedio kod kuće i bio tužan, ne bih pjevao, ne bih išao na koncerte, ne bih radio, ne bih se smijao…”, rekao je.

Kao i svaki otac u ovom trenutku, Harisova glavna briga su njegova djeca. “Veliki su i nije im lako”

Podsjetimo, Haris je Melinu upoznao 2003. godine. Kada ju je ugledao u kafiću u svom rodnom Sarajevu, nije se smirio dok nije dobio njen broj telefona.