U svakom kućanstvu za svakog pojedinca postoji kanta za smeće.

  • Kako vrijeme prolazi, smeće će ispuštati neugodan miris. U ovom članku dat ćemo smjernice za uklanjanje neugodnih mirisa koji se šire iz kante za smeće.
  • Za početak provjerite je li košara ispražnjena, a zatim nastavite s stvaranjem otopine koja se sastoji od 750 ml vode pomiješane s 250 ml octa.

Pomiješajte dvije tekućine u posudi i pazite da ocat ravnomjerno prekrije cijelu površinu nježnim brisanjem stranica.

Zatim ispraznite smjesu iz posude i ostavite da se osuši.

Nakon što je podloga pripremljena, slijedi nanošenje bijelog praha, točnije sode bikarbone, kako bi se eventualni neugodni mirisi učinkovito neutralizirali.

Za košaricu srednje veličine trebale bi biti dovoljne otprilike tri do četiri žlice.

Jednostavnim stavljanjem vrećice u spremnik lako ćete riješiti problem neugodnog mirisa.

Jeste li umorni od suočavanja s propuštenim vrećicama kad god iznesete smeće? Pa, ne brinite više jer imamo savršeno rješenje za ovaj neugodan problem.
Ponekad se iz smeća ispušta tekućina koja se taloži na dnu kante za smeće; kada se vrećica protrese, tekućina se izbaci.

Kako biste izbjegli ponavljanje ove situacije, jednostavno stavite novine na dno kante.

Oni apsorbiraju svu tekućinu koja se ispušta iz vrećice koja je dizajnirana da spriječi curenje.

Nakon što izvadite novine, obavezno temeljito očistite košaru prije nego što je zamijenite novom vrećicom, slijedeći ranije navedene upute.

Izrada vlastitog osvježivača zraka ima potencijal za učinkovito odvraćanje muha od vašeg prostora.

Potrebne komponente:

Za optimalne rezultate dodajte 10 kapi željenog eteričnog ulja, poput eukaliptusa, lavande ili paprene metvice.

Preporučena mjera sode bikarbone za ovaj recept je jedna žlica.

Potrebna količina destilirane vode je 500 mililitara.

Uvjerite se da je spremnik raspršivača temeljito ispražnjen i očišćen.

Na koji način se koristi?

Pomiješajte vodu i sodu, a zatim smjesu prebacite u raspršivač. Dodajte eterično ulje, dobro zatvorite bočicu i snažno protresite. Na kraju jednostavno poprskajte željena područja unutar prostorije kako biste postigli željeni miris.

Sposobnost uklanjanja mirisa sa zavjesa, draperija, tepiha i tapeciranog namještaja značajna je značajka ovog proizvoda.

Potrebne komponente:

  • Količina od 500 mililitara votke koja je prokuhana.
  • Priložena količina alkohola je 50 grama, čistoće 40%.
  • Potrebna je jedna žlica sode bikarbone.
  • Preporučena količina eteričnog ulja za korištenje je otprilike 10 do 15 kapi.
  • Spremnik koji prska tekućinu.

Na koji način se koristi?

Da biste pripremili otopinu, počnite tako da prokuhate vodu i ostavite je da se ohladi na temperaturu između 30 i 40 stupnjeva. Kada se ohladi, premjestite vodu u raspršivač i dodajte soda vodu, alkohol i ulje. Na kraju čvrsto zatvorite raspršivač i snažno protresite smjesu dok se dobro ne sjedini.

Jednostavno nanesite sprej na kauč, zavjese, tepihe i draperije i primijetit ćete značajno smanjenje mirisa nakon prvog nanošenja. Kod starijeg namještaja kao što su trosjedi, fotelje i kauči, preporuča se ponovno nanošenje spreja nakon što se površina osuši.

Za ovaj recept trebat će vam 375 ml omekšivača, najbolje onog s mirisom lavande, iako će biti dovoljan bilo koji miris.

Ima ukupno devet pojedinačnih kriški želatine.

Smrznuta voda u obliku kalupa.

Iskorištavanje želatine uključuje njezino širenje u hladnoj vodi.

Nježno ulijte omekšivač u lonac, zatim ga stavite na vatru i polako zagrijavajte na laganoj vatri dok ne postigne toplu temperaturu bez dostizanja točke vrenja.

Nakon što nabubrene listove stavite u posudu s omekšivačem, miješajte dok se potpuno ne otope, zatim maknite s vatre i pažljivo ulijte smjesu u kalupe za led ili bilo koji kalup po želji.

Nakon što ga ostavite da se skrutne najmanje 24 sata, možete ga staviti u vrećicu od tkanine ili ga jednostavno ostaviti kakav jest. Zatim pronađite prikladno mjesto kao što je ormar, kupaonica ili hodnik gdje želite ugodan miris. Odaberite željenu aromu iz niza mirisa omekšivača – osobno sam se odlučila za lavandu koja je bila hit u cijelom kućanstvu. Ovaj savjet je doista izvanredan jer će vaša odjeća, nevjerojatno, odisati ugodnim mirisom bez potrebe za omekšivačem.