Ovaj recept za Puuno sladoled nije samo jednostavan za napraviti, već je i brz i praktičan, što ga čini divnom poslasticom za uživanje.

Za izradu sladoleda trebat će vam sljedeći sastojci:

Za izradu čokoladnog sladoleda pomiješajte 1 litru čokoladnog mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag u prahu i 3 dc kisele vode.

Za pripremu ukusnog sladoleda od vanilije potrebni su vam sljedeći sastojci: 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag u prahu, 3 DC kisele vode i 4 paketića vanilin šećera.

Za izradu sladoleda s voćnim okusom potrebni su vam sljedeći sastojci: 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g šlaga u prahu i 3 dc soka ili mješavine kisele vode i voća.

Način pripreme je sljedeći:

Da biste napravili bilo koju vrstu sladoleda, počnite kuhanjem mješavine mlijeka i šećera. Pustite ovu smjesu da se ohladi i zatim je zamrznite u hladnjaku, najbolje preko noći. Sljedeće jutro izvadite smrznuto mlijeko iz hladnjaka i pomiješajte ga sa šlagom i kiselom vodom ili voćnim sokom, ovisno o ukusu koji želite. Nakon što umutite vrhnje, žlicom lagano umiješajte smrznuto mlijeko. Smjesu nastaviti miješati mikserom dok se ne počne zgušnjavati. Smjesu prebacite u posudu i vratite u hladnjak. U ovom konkretnom receptu zamijenio sam 200 grama fruktoze za šećer i dodao 4 kuglice cappuccina u kipuće mlijeko kako bih poboljšao okus sladoleda prikazanog na slici.

POSLUŽITI:

Kako bismo utvrdili da li je sladoled vrijedan kupovine, dostavit ću vam dvije kutije od po 1600 ml kako bismo mogli procijeniti njegovu kvalitetu.