“Rodila sam tri sina, svi su odrasli, završili škole, zaposlili se i kasnije oženili. Osnovali su obitelji i živjeli sa svojim ženama, osim mene.”

  • Imao sam tri sina i svi su odrasli, završili škole, zaposlili se i kasnije oženili. Osnovali su obitelj i živjeli odvojeno od supruge i mene.
  • Jednog dana posjetio sam najstarijeg sina i pozvao ga da prespava kod njih. Rano ujutro zamolio sam snahu da mi donese vode. Donijela mi je veliki lonac iz kojeg sam mogao piti vodu.

Popio sam malo vode, a ostatak prolio po krevetu na kojem sam spavao. Kad mi je snaha donijela jutarnji čaj, rekla sam joj: Draga snaho, ja sam. Pišanje na plahte tijekom spavanja često se događa kod starijih osoba. Čim je čula što sam rekao, odmah mi je počela nešto glasnije pričati, pričati neke ružne, uvredljive stvari, a na kraju mi ​​je grubo rekla da operem posteljinu i stavim je na konop da se osuši.

Da se to dogodi drugi put, nikad mi više ne bi dopustili da provedem noć kod njih. Pokušavala sam sakriti ljutnju i razočaranje dok sam prala i sušila plahte. Tada sam napustio njihov dom.

Istoga dana otišao sam posjetiti drugog sina i prespavati kod njih. Istu sam radnju s njima ponovio ujutro koristeći vodu i plahte. Snaha je vikala i vrijeđala me pred mojim srednjim sinom, koji je bio samo pasivni promatrač. Nije se ni potrudio zaštititi svoju majku.

Napustila sam njihov dom i otišla pronaći svog najmlađeg sina. Proveo sam noć s njima, opet prolivši preostalu vodu po posteljini na kojoj sam spavao.

Kad je snaha ušla u sobu s čajem rekla sam joj da je posteljina mokra jer sam se u snu popiškila. Nježno mi je rekla: Mama, nemoj biti tužna, to se često događa starijima. Koliko puta su vam naša djeca smočila odjeću kad smo bili mali? !

Zatim je oprala plahte, osušila ih i namirisala. Nakon doručka rekoh svojoj snahi: Moja kćeri, moja najdraža prijateljica dala mi je veliku svotu novca da svojoj kćeri kupim zlatnu ogrlicu, narukvicu i naušnice. Ne znam točne mjere, ali njezina kći otprilike je iste veličine i izgleda kao ti. Možete li mi dopustiti da izmjerim vaš vrat i ruke za ogrlicu i narukvicu?

Uzeo sam joj mjere, a zatim otišao u zlatarnicu i kupio vrlo skupi nakit.

Nešto kasnije došla su tri sina sa svojim obiteljima na ručak s majkom.

Nakon ručka majka je na stol stavila skupocjeni zlatni nakit na kojem su joj svi zavidjeli.

Tada im je ispričala da je, dok je kod njih provela noć, prolila vodu po posteljini, ali to uopće nije bio urin. Pogledali su se sinovi i snahe.

Uzela je skupocjeni zlatni nakit, stavila ga na snahu i rekla: Nije meni Bog dao kćer, nego je tebi dao tri sina. Ovo je moja kći i ako Bog da da poživim jako dugo, posljednje dane svog života provest ću s njom kako bi mi pružila brigu i brigu koja mi je potrebna, prenosi znijenojemoc.info

Tada su dva najstarija sina pogledala svoje žene prijekornim i razočaranim očima.

Činite dobro i molite za dobro!