Nevjerojatno je jednostavan za napraviti i obećava da će biti uistinu ukusna poslastica koju nećete htjeti propustiti!

Za izradu jednog biskvita prema receptu su potrebna 4 bjelanjka, 2 žumanjka, 4 žlice šećera, 2 žlice mljevenih oraha, 2 žlice senćanskog glatkog brašna tip 400 i kalup promjera 28 cm. Biskvit treba peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

punjenje:
Za nadjev pomiješajte 750 ml mlijeka, 6 žumanjaka, 6 žlica šećera, 2 vanilin šećera, 5 žlica oštrog senćanskog brašna, 250 g margarina ili putera i 250 g šećera u prahu (za margarin). Dodatno u veći deo fila dodati 100 g seckanih oraha, 100 g seckanih zelenih bombona i 100 g suvog grožđa, a 1/3 fila odvojiti da ostane žut bez ikakvih dodataka.

Priprema svjedočite u video prezentaciji

 

BONUS ČLANAK

Pouzdanost u govor je osebujna karakteristika po kojoj se može prepoznati psihički stabilna i psihički zdrava osoba.

Nekoliko je karakteristika koje psihički stabilne i psihički zdrave osobe izdvajaju od drugih. Jedna od najočitijih kvaliteta je njihov jedinstveni način komunikacije. Pojedinac koji posjeduje snažan osjećaj sebe pokazuje poseban način izražavanja, odišući aurom stabilnosti, mira i nepokolebljivog samopouzdanja.

Kada promatrate govornika koji odiše samopouzdanjem, prvo zapažanje je njihov pribran i miran ton. Ova osoba se suzdržava od podizanja glasa ili pribjegavanja pretjeranim gestama kako bi zarobila svoju publiku. Umjesto toga, njihov glas ostaje stabilan i nepokolebljiv, odražavajući osjećaj unutarnjeg mira. Važno je napomenuti da to ne podrazumijeva monotoniju; nego svaka izgovorena riječ nosi značenje i svrhu. Njihov govor odiše samopouzdanjem i odlučnošću, dok zadržavaju ponizno i ​​nekonfliktno držanje.

Nadalje, njihov izbor riječi je nedvosmislen i točan. Pojedinac koji posjeduje dobro mentalno zdravlje suzdržava se od pribjegavanja uvredama, psovkama ili pretjeranim superlativima kako bi artikulirao svoje stajalište. Umjesto toga, njihov način komunikacije usmjeren je na pronalaženje rješenja, a ne na pogoršavanje sukoba. Ovaj način izražavanja služi kao dokaz emocionalne zrelosti i sposobnosti učinkovitog upravljanja emocijama bez obzira na okolnosti.

U samo pola sata ova će vam tehnika ublažiti sve tegobe koje osjećate. Nadalje, osoba koja posjeduje stabilno stanje duha ne gaji nikakav strah od šutnje tijekom razgovora. Dok se mnogi pojedinci osjećaju prisiljeni ispuniti svaku trenutnu stanku u govoru, osoba koja odiše samopouzdanjem nema dvojbe oko prihvaćanja tišine. Tišina može poslužiti kao pokazatelj promišljene kontemplacije ili kao način da se sugovorniku pruži dovoljno prostora da se izrazi. Ova sposobnost pokazuje samopouzdanje pojedinca i nedostatak potrebe da se neprekidno potvrđuju kroz verbalno izražavanje.

Aktivno slušanje još je jedan ključni atribut koji označava emocionalnu stabilnost. Pojedinci koji posjeduju mentalnu stabilnost pokazuju pažljivu pozornost prema svom sugovorniku, aktivno se bave ispitivanjem i pokazuju istinski interes za misli i ideje drugih. Ova kvaliteta služi kao manifestacija empatije i poštovanja, a oboje su vitalni pokazatelji emocionalne stabilnosti. Ove osobe se suzdržavaju od prekidanja ili nametanja vlastitih mišljenja, umjesto toga ostaju prijemčive za različite perspektive.

Nadalje, pojedinci koji posjeduju samopouzdanje često koriste optimistične tvrdnje i nude konstruktivnu kritiku. Njihove riječi služe kao izvor motivacije i ohrabrenja, ne samo njima samima nego i onima oko njih. Umjesto da se fiksiraju na nedostatke određene situacije, oni aktivno traže rješenja i strategije za napredak.