Sa 5 godina doživjela sam gubitak oca. Od tog vremena majka i ja vodimo skroman život. Preuzimajući sve zadatke koji se tradicionalno dodjeljuju muškarcima, rješavam sve kućanske obveze.

Osim učenja, bavim se raznim kućanskim poslovima kao što su krečenje, moljenje, popravljanje i košnja trave.

Moja majka i ja dan smo posvetile čišćenju i krečenju jedne sobe.

Prekriven mrljama od kamenca, krenuo sam prema kontejneru da bacim smeće, ali su me dočekale tri osobe koje su uperile prst u mene i prasnule u napade smijeha.

Njihov je smijeh bio toliko neodoljiv da su se fizički srušili na koljena. Je li odraz mojih komičarskih sposobnosti to što sam uz svoju majku za sve odgovorna isključivo ja? Prilično je apsurdno da nemam financijskih sredstava da zaposlim stručnjaka, a ipak želim živjeti u netaknutom okruženju. Jesam li jednostavno jadna osoba jer želim ugledno mjesto koje mogu zvati domom?

Izražavam iskrenu zahvalnost za vašu ljubaznost.

 

Otkrijte omiljeni internetski trik: razlog za sipanje soli na spužvu prije pranja posuđa.

Sol posjeduje prirodna antibakterijska svojstva koja učinkovito sprječavaju rast bakterija, dok je ocat poznat po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima.

Kako bismo pojednostavili svoje kućanske poslove, postoje razne nekonvencionalne tehnike i elementi koji se mogu koristiti za učinkovito čišćenje životnog prostora. Jedna takva metoda na koju smo slučajno naišli je čišćenje kuhinjskih spužvi. Prema ovoj sugestiji, prije pranja posuđa preporuča se spužvu posipati s malo soli, a zatim je pokapati octom. Zanima vas zašto je ovaj korak neophodan? Kaže se da pomaže u dezinfekciji, iskorjenjivanju bakterija i očuvanju čistoće.

Iskorištavanjem prirodnih antibakterijskih svojstava soli, rast bakterija može se učinkovito zaustaviti. Slično tome, ocat posjeduje poznata antibakterijska i antifungalna svojstva. Kada se ova dva moćna agensa kombiniraju, njihove se dezinfekcijske sposobnosti dodatno pojačavaju. Nadalje, ocat pomaže u otapanju ostataka hrane i masnoće, što rezultira čistom spužvom bez mirisa.

Kako biste pripremili spužvicu za ponovnu upotrebu, obilno pospite sol na vlažnu spužvu, nakon čega slijedi temeljito ispiranje bijelim octom. Ostavite smjesu da odstoji 15 minuta prije nego što ponovite postupak na suprotnoj strani. Završite postupak čišćenja ispiranjem spužve svježom vodom. Toplo se preporučuje usvojiti ovu rutinu čišćenja na tjednoj bazi. Važno je napomenuti da se nakon svakog pranja posuđa spužvica mora isprati toplom vodom i temeljito osušiti, jer prisutnost vlage pogoduje brzom razvoju bakterija. Unatoč pridržavanju ovih preventivnih mjera, spužvice za pranje posuđa preporučljivo je mijenjati redovito, najbolje svaka dva do četiri tjedna, navodi Jutarnji.hr.