Nakon 10 minuta bol nestaje i ne postoji pola godine. Išijatični živac, koji je najdulji u ljudskom tijelu, može se upaliti i rezultirati bolnim osjećajem koji se proteže od rebara do koljena. Uz nelagodu, mogu se pojaviti i druge indikacije, poput nelagode pri sjedenju, osjećaja težine u nogama i peckanja.

Bol uzrokovana išijadičnim živcem nevjerojatno je neugodna i može značajno smanjiti kvalitetu života onih koji je doživljavaju. Ako ste jedan od mnogih pojedinaca koji pate od ove bolesti, shvaćate koliko to može biti iscrpljujuće. Srećom, imamo rješenje koje može ublažiti bol u samo desetak minuta. Ovaj članak će pružiti jednostavne upute koje treba slijediti i bit ćete na putu do olakšanja.

Postupak se provodi navečer prije spavanja.

Uzmite veliki lavor ili kantu i napunite ga s otprilike 10 litara vode.
Za pravilno zagrijavanje stopala neophodno je da voda bude zagrijana na značajnu temperaturu.
Nakon toga u smjesu možete dodati nekoliko prstohvata soli i otprilike 500 mililitara jabučnog octa.

Tekuću smjesu dobro promiješajte.
Da bi se postigao željeni rezultat, potrebno je uroniti stopala u predviđenu posudu i zadržati položaj dok se temperatura vode ne smanji.
Nakon dugog dana, važno je dati nogama odmor. Najprije ustanite i ispružite noge kako biste oslobodili eventualnu napetost. Zatim ih isperite vodom i nježno osušite ručnikom. Na kraju, idite u krevet kako biste se odmorili i napunili energijom.
Za optimalnu udobnost tijekom spavanja, preporučuje se održavanje topline u nogama. Kako biste to postigli, stručnjaci preporučuju prekrivanje nogu dekom, plahtom ili ručnikom tijekom spavanja.
Kad se sljedeći dan probudite, važno je nositi papuče ili vunene čarape umjesto da hodate bosi.
Kako navode iz “Stila”, tegobe koje osjećate nestat će nakon inicijalnog tretmana. Za buduću pojavu boli preporuča se ponavljanje postupka svakih šest mjeseci ili kad god se bol ponovno pojavi.