Salveta, cijenjeni lik iz komične televizijske serije koju tumači talentovana glumica Ljiljana Jakšić, zauzima posebno mjesto u srcima domaće publike. Njen izuzetan portret u “Kursadžiji” doveo ju je do slave, pa čak iu zreloj 52. godini života ostaje čvrsto ukorijenjena u zavičaju uz svoju voljenu kćer, koja joj služi kao beskrajni izvor inspiracije i nepokolebljive motivacije.

Salveta je iskreno ispričala o teškom putu koji je prošla u otkrivanju svog pravog identiteta kao predane majke, a istovremeno je hrabro otkrila i srceparajuću činjenicu da je njen partner odlučio prekinuti vezu nakon što je saznao za njenu trudnoću.

Prateći ispunjenje mog sna, moj partner je odlučio da napusti naš zajednički put i nastavi svoj put. Iako mu ne zamjeram zbog njegovog izbora, čvrsto vjerujem da niko ne smije biti primoran u ulogu roditelja protiv svoje volje. Živo se sjećam intervjua s glumicom koja je izrazila svoje nedoumice prema načinu razmišljanja oca svog djeteta, posebno zbog njihove značajne razlike u godinama.

Nakon što je izdržala težak proces umjetne oplodnje u pet različitih navrata, glumica je odlučila da se preseli u drugu državu. Opšte je poznato da se ženama koje prolaze kroz tako izazovno iskušenje savjetuje da ustraju i održe svoju vjeru, odbijajući da se predaju očaju. Za mene je od najveće važnosti da pružim svoju podršku pitanju koje ima ogromnu važnost – ključnoj stvari s kojom se bore bezbroj žena, a to je spoznaja da možda neće moći začeti djecu. Ja sam svim srcem za to da se posveti svaki mogući napor za rješavanje ovog pitanja, čak i da se ide toliko daleko da se istraži koncept traženja roditeljstva.