Martina Vrboš, renomirana pjevačica, u početku je stekla priznanje za svoj talenat kao prateći vokal, podržavajući poznate umjetnike u muzičkoj industriji. Međutim, nakon što je doživjela trudnoću, Martina se suočila sa značajnim debljanjem, dosegnuvši zapanjujući vrhunac od 120 kilograma. Ova iznenadna promjena u njenoj građi predstavljala je veliki izazov za nju, jer se nekoliko godina borila s posljedicama debljanja.

Ipak, Martina Vrbos je izdržala i na kraju je trijumfirala u svojoj neumornoj potrazi za skidanjem viška kilograma. Hajde da se udubimo u inspirativno putovanje na koje je krenula kako bi postigla svoju izuzetnu transformaciju mršavljenja, izgubivši zapanjujućih 50 funti kako bi postigla svoje željene ciljeve. Nakon rođenja djeteta, brzo sam shvatila da mi se težina značajno povećala. Ovaj iznenadni porast kilograma prvenstveno je bio rezultat nemogućnosti uživanja u hrani za kojom sam žudio dok sam bio odsutan od kuće.

Suočavajući se s neutaživom glađu, otkrio sam da se oslanjam isključivo na nezdrave opcije, posebno bezvrijednu hranu. Postala je mahnita i gotovo očajnička rutina konzumiranja velikih količina slatkih grickalica, gutanja beskrajnih porcija gaziranog pića i svakodnevnog uživanja u slatkišima. Na moju užasnutost, činilo se kao da sam se preko noći ugojio zadivljujuće, dostigavši ​​nevjerovatnih 120 kilograma.

Neudobnost trljanja mojih butina o jednu drugu je bila odbojna, a moja pokretljivost je postala spora i glomazna. Jednostavni svakodnevni zadaci postali su naporni izazovi. Dok sam se borio sa svojom težinom, naišao sam na popularnu pjevačicu koja je, poput mnogih javnih ličnosti, podijelila svoje lično iskustvo korištenja autofagije kao dijetetske metode. Ovo otkriće je naknadno prenijeto lokalnim medijima.