Svi zaobilazimo ovu biljku u tako širokom luku da ni ne shvaćamo njenu vrijednost: evo zašto biste je trebali jesti više!

Goji bobice se smatraju prirodnim lijekom za prehladu, upalu krajnika i respiratorne bolesti. Priroda dozvoljava ovom slatkom voću da sazrije u vrijeme kada raste broj respiratornih infekcija.

Goji bobice imaju snažna protuupalna svojstva i koriste se za poboljšanje crijevne funkcije pored zdravlja disajnih puteva, uspješno eliminišući plinove. Pektin ili dijetalna vlakna u vučjim bobicama mogu smanjiti nivo lipida u krvi i zaustaviti dijareju.

Istraživanja su dokazala da vučja bobica može efikasno usporiti napredovanje osteoporoze i zaštititi vid. Uz to, goji bobice mogu smanjiti rizik od katarakte i makularne degeneracije.

Goji bobice imaju diuretička svojstva i pomažu u izlučivanju urata, čime se smanjuje rizik od gihta i kamena u bubregu.

Prije zrenja, od zelenih vučjih bobica pravi se čaj koji se koristi za ispiranje usta u slučaju otvorenih ranica (aftha).

Goji bobice su takođe efikasne. Sluz koju ispuštaju kada se namače u vodi koristi se za pripremu obloga koji su vrlo efikasni u liječenju manjih ozljeda kože.