Da bi se napravila jedna kora, četiri sastojka se sjedine i zatim peku.

Sastojci:

  1. Recept zahteva četiri bjelanjka.
  2. Preporučeno mjerenje šećera u ovom konkretnom slučaju je ekvivalentno pet kašika.
  3. Preporučeno mjerenje za hladnu vodu je 50 mililitara.
  4. Jedna kašika brašna.
  5. Jedna kašika kakaa.
  6. Potrebna količina je četiri kašike mlevenih i pečenih lešnika.

Da biste postigli željene rezultate u svom receptu za pečenje, preporučuje se da odmjerite tačno 5 grama praška za pecivo. Ovo mjerenje treba da bude ravna kašičica kako bi se osigurala tačnost i konzistentnost.

Žao mi je, ali tekst “Phil I i II” je prekratak i nema kontekst da bih ga mogao precizno rekreirati. Možete li mi dati više informacija ili duži odlomak za rad?
Navedena količina mlijeka je 1,5 litara.Prisutno je 12 žumanjaka.
Mjerenje šećera o kojem se govori je dvanaest kašika.
Potrebno je ukupno deset kašika brašna.
Preporučeno mjerenje sredstva za zgušnjavanje, konkretno škroba, je pet kašika.
U ovom receptu možete koristiti ili 375 grama margarina ili 350 grama putera.
Navedena mjera za čokoladu je 150 grama, uz dodatnih 50 grama.
Mjera sjeckanih lješnjaka potrebna za ovaj recept je tačno 100 grama.
Ako više volite jači ukus, dodajte 2 kašičice Ness kafe u svoj recept. Međutim, ako pravite dječiju tortu, predlažem da koristite samo jednu kašičicu zbog blažeg okusa. Razmislite o dodavanju bijele mliječne čokolade i bijele komponente eurokrema za dodatni okus i teksturu. Budite sigurni, ova kombinacija će vam se sigurno svidjeti.
Mjera dobijene slatke pavlake je 500 mililitara.

Priprema:

Napravite čvrstu i pjenastu pjenu miješanjem bjelanjaka i šećera. Kada se stvori pjena, ulijte malo hladne vode i sve ponovo promiješajte dok se potpuno ne sjedini.
Nakon toga u smjesu dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sitno mljevene lješnjake. Možete koristiti ili lopaticu ili blender kako biste sve sastojke dobro sjedinili.
Prvo ravnomjerno rasporedite koru na lim za pečenje veličine 30 x 39 cm i rubova. Ostavite da se kora peče oko 15 minuta. Međutim, nakon 10 minuta, važno je provjeriti napredak procesa pečenja. Važno je napomenuti da dimenzije tacne uključuju ivice, što znači da je dno nešto manje. Proizvođači imaju tendenciju da mjere sve zajedno i zabilježe to na etiketi.

Jednom sam kupila lim za pečenje za koji je reklamirano da je veličine 35 x 25 cm. Međutim, kada sam ga izmjerio kod kuće, otkrio sam da je zapravo 30 x 20 cm. Ovo je bilo posebno frustrirajuće jer mi je veličina baze lista bila važna, ali proizvođaču naizgled nije.
Originalni tekst: “Razvoj tehnologije je transformisao način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Od pametnih telefona do društvenih medija, sada smo u mogućnosti da se povežemo sa ljudima iz celog sveta u realnom vremenu. Međutim, tehnologija je takođe donela novi izazovi kao što su zabrinutost za privatnost, prijetnje cyber sigurnosti i potencijal za ovisnost. Važno je uravnotežiti prednosti i nedostatke tehnologije kako bismo osigurali da nam dobro služi.”
Rekreirani tekst 1: Način na koji živimo, radimo i komuniciramo transformiran je napretkom tehnologije. Uz uređaje kao što su pametni telefoni i pojavu društvenih medija, sada se možemo odmah povezati s pojedincima iz svih krajeva svijeta. Ipak, tehnologija je također iznjedrila nove izazove s kojima se možemo boriti, kao što su zabrinutost za privatnost, kršenje sajber sigurnosti i rizik od ovisnosti. Kako bismo osigurali da nam tehnologija dobro služi, važno je pažljivo odmjeriti njene prednosti i zamke.
Rekreirani tekst 2: Tehnologija je revolucionirala naš životni stil, radne prakse i metode komunikacije. Sada možemo komunicirati sa pojedincima iz cijelog svijeta u realnom vremenu, zahvaljujući pametnim telefonima i društvenim mrežama. Međutim, tehnologija je također dovela do novih prepreka, kao što su pitanja privatnosti, sajber prijetnje i mogućnost ovisnosti. Kako bismo osigurali da tehnologija radi u našu korist, važno je uspostaviti ravnotežu između njenih prednosti i nedostataka.
Rekreirani tekst 3: Način na koji živimo, radimo i komuniciramo drastično je izmijenjen razvojem tehnologije. Sada se možemo odmah povezati s ljudima iz cijelog svijeta, zahvaljujući pametnim telefonima i društvenim mrežama. Ipak, tehnologija nam je donijela i nove izazove s kojima se moramo nositi, kao što su zabrinutost za privatnost, prijetnje cyber sigurnosti i potencijal za ovisnost. Kako bismo osigurali da je tehnologija korisna za nas, ključno je pažljivo odvagnuti njene prednosti i nedostatke.
Za pripremu fila pomešajte žumanca, brašno, gustin i malu porciju hladnog mleka u posudi za mešanje i dobro umutite. U posebnom loncu zagrejte preostalo mleko na srednju temperaturu, osiguravajući da ne zagori.

Nakon što mlijeko dostigne tačku ključanja, nastavite kuhati žumanca. Kada prokuva, pomešajte žumance sa mlekom i mešajte dok se smesa ne zgusne do željene konzistencije.
Nakon što se puding od žumanca izvadi iz lonca, treba ga prebaciti u posebnu posudu. Nakon prenošenja, posudu treba pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Nakon što se fil ohladio, u smjesu umiješati isjeckani, omekšali puter i dobro umutiti.
Kada se puding od žumanca ohladi, ako se dodaje margarin, treba ga prethodno umutiti. Nakon toga, ohlađen puding od žumanca i margarin treba sjediniti i dobro umutiti.
Podjela na tri dijela može pomoći da se složeni zadaci pojednostave i da se njima lakše upravlja. Rastavljanjem velikog projekta ili cilja na manje, više ostvarive dijelove, postaje lakše pristupiti i završiti. Ova metoda se može primijeniti na mnoga područja života, uključujući radne projekte, lične ciljeve, pa čak i kućne poslove. Osim toga, podjela zadataka na manje dijelove može pomoći u smanjenju osjećaja preopterećenosti i stresa, jer se napredak ostvaruje postepeno. Važno je, međutim, osigurati da svaki dio i dalje ima smisla i doprinosi ukupnom cilju. Uz pažljivo planiranje i izvršenje, podjela na tri dijela može biti efikasna strategija za uspjeh.

Počnite tako što ćete otopiti 150 g čokolade na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kada se otopi, sjediniti ga sa jednim dijelom fila i dobro promiješati dok ne postane glatka konzistencija.
Kada je početni dio ispunjen, dodajte preostalih 50 g sitno isjeckane čokolade, kao i sjeckane lješnjake. Pažljivo sjedinite sve sastojke dok se ne sjedine.
Za treći korak umiješajte kašičicu ness kafe koja je otopljena u maloj količini vruće vode. Nakon toga, još jednom dobro izmiješajte sve sastojke.
Prilikom mućenja slatkog vrhnja važno je da ne preterate i umutite ga prejako. U slučaju da se previše umuti, jednostavno rješenje je dodati malo mlijeka i umiješati.
Kada su sastojci za punjenje sjedinjeni, dodajte preciznu količinu slatke pavlake, odmjeravajući je na dvije supene kašike. Nastavite da ponovo miksate fil električnim mikserom dok se dobro ne sjedini.
Koru, fil i slatku pavlaku poređati bilo kojim redosledom, ali pazite da se najčvršći fil stavi na dno kako bi se torti obezbedila stabilnost.
Nakon što je željena dekoracija gotova, važno je ostaviti predmet da se ohladi prije rukovanja ili konzumiranja.