Doktor integrativne medicine dr Slobodan Dunjić na TV K1 objašnjava koje su najveće greške kada je vitamin D u pitanju, a potom upozorava na opasnu naviku koju svi imamo!

Dr Dunjić objašnjava da držanje nečega ispod kreveta može biti jednako štetno kao i „spavanje u rendgen aparatu“!

Na jednom mestu spavamo oko osam sati, a važno je ne samo da nam bude udobno, već i da materijali oko nas nemaju štetno dejstvo.

“Prirodni materijali, vuna, pamuk, moramo pogledati i šta se stavlja ispod kreveta. Današnji kreveti su veoma moderni i imaju kutije ispod kreveta za odjeću”, rekao je on.

“Izvadili smo tu kutiju i stavili je u kesu sa vakum ormanom, koju smo kupili od Kineza i napravljene su od nafte. To je kao da spavate u rendgen aparatu! Samo to bi trebalo da bude ispod kreveta Prašina ,bez plastičnih kesa.To su veoma važne stvari,gde provodimo najviše vremena,ceo prostor spavaće sobe mora imati što manje materijala koji su nam štetni”, rekao je on.

Kada je u pitanju izbor dušeka ili posteljine, dr Dunjić ponavlja stav svog kolege, profesora gastroenterologa. dr Vojislav Perišić – Što jeftinije to bolje! profesor. Dr Perišić je ranije rekao da je bolje kupiti jeftine vitamine u apoteci nego bacati novac na veoma skupe suplemente koji daju kombinaciju vitamina i minerala.

„Najjeftiniji dušeci su najbolji, uz vitamine i minerale“, kaže dr Dunjić.