Nažalost, tradicionalni recepti postupno nestaju iz sjećanja, a na njihovo mjesto dolaze novi recepti, koji su se znatno udaljili od jela koja su pripremale naše majke i bake.

Očuvanje običaja i tradicije ima neizmjerno značenje. Ove prastare prakse najistaknutije se očituju u kulinarskim tradicijama raznih naroda. Svaka se zemlja može pohvaliti svojim jedinstvenim okusima, sastojcima i tehnikama kuhanja, koje u konačnici služe kao njihova prepoznatljiva značajka kada ih globalna zajednica prepozna.

U našu ponudu slatkih poslastica uključeni su orasi, voće i naš vlastiti domaći džem, točnije marmelada. Ovi divni sastojci skladno se spajaju u torti koju smo pripremili za vas. Dopustite da vas okusi ove torte odnesu u nostalgična sjećanja na djetinjstvo, ugriju i zadovolje vašu dušu i okusne pupoljke!

Naziv ovog jela je dobio prema preciznom mjerenju potrebnih sastojaka tijekom pripreme.

Potrebne komponente:

  • 4 jabuke,
  • 3 šalice brašna,
  • 2 šalice šećera
  • i 1 čaša ulja.

BONUS ČLANAK:

Svatko bi trebao znati ovaj super trik: stavite vlažne maramice u perilicu rublja i dogodit će se magija.

Jeste li znali da prosječna osoba provede otprilike četiri sata tjedno perući rublje?

Mislimo da će vas ovaj podatak iznenaditi jer današnje perilice gotovo sav posao mogu obaviti same.

Ali ponekad trebaju vašu pomoć. Srećom, imam savršen trik za poboljšanje rezultata pranja.

Ovaj način pranja posebno će biti od koristi vlasnicima kućnih ljubimaca i onima koji imaju puno tamne odjeće i trebaju staviti vlažne maramice u perilicu prije stavljanja rublja.

Rezultati će biti odmah vidljivi i stvarno nadmašuju očekivanja – odjeća će biti bez dlačica jer maramice djeluju kao “upijajuće tvari”.

Što je ispravno učiniti? Važno pravilo je da u perilicu ne stavljate više od 3 maramice (otprilike 7 do 8 kg rublja).

Kad se bubanj počne okretati, maramice se miješaju s odjećom i skupljaju dlake i krzno pri svakom pranju. Važno je da su maramice dovoljno čvrste da se ne raspadnu tijekom ciklusa pranja, to možete provjeriti tako da maramicu pokušate rastrgati rukama.

Dovoljno su moćni ako ne uspijete ili vam treba puno snage. Nikada nemojte koristiti papirnate ručnike umjesto maramica jer će se raspasti i ostaviti više krhotina na odjeći, zbog čega će izgledati još gore. Ne pomažu ni maramice za skidanje šminke. Ako ne želite da vam odjeća upije miris maramica, odaberite antibakterijske ili maramice bez mirisa i dodajte više omekšivača kako biste prikrili neugodne mirise, piše Bright Side