Danas vam donosimo recept koji je ovog proljeća apsolutno popularan, a radi se od oblatni i jagoda.

Tako je jednostavno za napraviti i tako je ukusno.
To je nepečeni kolač od zrelih jagoda i oblatni i vrlo je popularan.

Za pripremu ovog kolača potrebni su nam sljedeći sastojci:

100 g jagoda.
300g oblatne.
200 ml slatkog vrhnja.
300 g jogurta od jagoda.
30 g šećera u prahu.
100 g krem ​​sira.
30 g kondenziranog mlijeka.
100 g jagoda.

Kako se pravi?

Prvo 100 gr jagoda isječemo na kockice pa ćemo isto uraditi i sa oblatnama (također ćemo ih narezati na kockice). Jagode i napolitanke staviti u zdjelu, ravnomjerno promiješati žlicom, zatim dodati 300 grama jogurta sa ukusom jagode i ravnomjerno umutiti, dodati 3 grama šećera u prahu, ravnomjerno promiješati i sipati u kalup za tortu. Stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se ohladi. U drugoj zdjeli mikserom umutiti 200 ml slatkog vrhnja, dodati 100 g krem ​​sira, 30 g kondenziranog mlijeka, pa sve dobro sjediniti. Dobivenom kremom premažite tortu. Uzmite 100 grama jagoda i ukrasite tortu sa svih strana.

U nastavku pogledajte video o pripremi:

BONUS ČLANAK:

Je li bolje držati klimu u funkciji ili je paliti i gasiti – odgovor daju stručnjaci za klima uređaje

Dok neki ljudi ne mogu živjeti bez klima uređaja, a drugi ne podnose prehladan prostor, jedno je sigurno – klima uređaj čini te vruće ljetne dane mnogo lakšim.
Majstor klimatizacije Vladimir Dujaković otkriva što možemo sami, što majstor mora napraviti, koliko košta mali i veliki servis te je li klima bolje da radi cijeli dan ili da se pali i gasi.

“Možete sami otvoriti i izvući filtar. Svatko bi to trebao činiti svaki mjesec. Ne morate se brinuti da će vam nešto pasti, samo izvucite mrežicu. Ako vidite da filtar nije jako prljav, operite s Dovoljna je topla voda. Nije potreban ni sapun, ni bilo kakav deterdžent, ali ostale dijelove možete brisati vlažnom krpom, piše Danas.rs i napominje da sve ostalo trebaju obaviti majstori.

Cijeli proces usluge traje otprilike 45 minuta do sat vremena. Ovo je dovoljno za temeljito čišćenje klima uređaja. Turbine (ventilatori koji distribuiraju hladan ili vruć zrak u prostoriju) su uklonjene. Nakon testiranja vanjske jedinice i provjere cjelokupnog stanja, sve je bilo u redu.

“Morate obratiti pozornost na potrošnju električne energije, ali ne zaboravite da kućni klima uređaji ne dovode svježi zrak izvana. Postoje neki modeli koji to čine, ali su vrlo rijetki. Prostoriju treba provjetravati svaka dva tri sata, Da izbjegnete glavobolje zbog nedostatka kisika u prostoriji Ako vas boli glava, možda je klima prljava ili je prozor predugo zatvoren”, rekao je majstor i riješio najčešću dilemu. :

“Bilo bi bolje da klima radi neprekidno umjesto da se pali i gasi svaki sat!”