Jugoslavenska pjevačica Elvira Voća umrla je u 82. godini života, priopćeno je iz njezine izdavačke kuće Hrvatski rekordi. Njezina bogata karijera trajala je više od pedeset godina. Njezin glazbeni put započeo je 1959. godine kada se sa 17 godina, kao učenica Kemijsko-tehničke škole, prijavila na “Prvi pljesak” i na nagovor kolega iz razreda pobijedila.

 

 

Iste godine osvaja i prvu nagradu u mjuziklu “Večernji”, gdje upoznaje mladog pijanista Stjepana Mihaljinca, koji joj kasnije postaje suprug. Vjenčali su se 1961. i proveli zajedno 53 godine. Njezina bogata karijera trajala je više od pedeset godina. Njezina bogata karijera trajala je više od pedeset godina. Foto: Print Screen Youtube/HRT Elvira Voća nastupa na mnogim festivalima i turnejama izvan bivše države. Sve je počelo nastupom na “Cantagiri” u Italiji 1963. godine, gdje je nastupila kao jedina gošća pjevačica uz brojne velike zvijezde.

 

Ovo kratko putovanje u domovinu pjevačice donijelo joj je ploču “Se mi vuoi”, pjesmu koju je za Elviru napisao Gianni Ferrio, poznat po “Parole, parole, parole” i “Piccolissima serenata”, poznat kao tekstopisac i aranžer pjesama . Voditelj talijanske diskografske kuće CGD i jedan od dirigenata poznatog glazbenog festivala Sanremo.