Nije potrebno kulinarsko znanje da bi se napravila serija ovih divnih bajadera. Jednostavno se pridržavajte našeg recepta korak po korak.

Jednom kada otkrijete kako skuhati ovu slatku čokoladnu poslasticu u samo 20 minuta, vaša ljubav prema njoj će samo postati jača!

Sastojci:

Ukupno devet kašika napunjenih vodom.
Potrebna količina šećera je 200 grama.
Potrebno je izmjeriti 150 grama sitno mljevenih oraha.
Odaberite između badema ili lješnjaka za svoju omiljenu opciju orašastih plodova.
Odvažite 250 grama sitno izmrvljenog keksa.
Dostupna je količina od 170 grama putera.
Količina od 100 grama čokolade za kuvanje.
Da napravite glazuru:
Za ovaj recept trebat će vam 100 grama čokolade za kuhanje i mala količina ulja.

Priprema:

U šerpi pomiješajte šećer i vodu, lagano zagrijavajte dok se šećer potpuno ne otopi. Sklonite lonac sa vatre i miješajte puter dok se potpuno ne otopi. Kada se puter otopi, umiješajte orahe i kekse, miješajući dok se ne dobije gusta i konzistentna smjesa. Počnite tako što ćete dobivenu masu podijeliti na dva jednaka dijela. Nastavite da otopite čokoladu na pari i umiješajte je u prvi dio smjese. Pripremite pleh tako što ćete ga obložiti masnim papirom za pečenje, pa na pleh prebaciti prvi deo mase (u kojoj se sada nalazi čokolada). Rukama oblikujte ovaj dio u kockasti oblik, pazeći da su gornji dio i rubovi poravnati pomoću noža. Ponovite postupak stavljanjem dodatnog sloja na vrh, koristeći isti metod. Iskoristite paru da otopite preostalu čokoladu, dodajući malu količinu ulja, i pokapajte je po bajaderu. Ostavite bajaderu da se stegne u frižideru, pa je narežite na kockice i poslužite sutradan.