Da li ste znali da ne morate da dodajete omekšivač u svoju veš mašinu svaki put kada je perete? Možete da izbegnete hemikalije i da vaša odeća duže miriši svežijom i mekšom nego ikad sa ove dve odlične alternative.

sirće
Sirće možete koristiti za uklanjanje mrlja sa pegle, čišćenje kupatila, frižidera, mikrotalasne, ali sada možete da koristite i kao omekšivač. Preporučljivo je koristiti destilirano alkoholno sirće i jabukovo sirće. Sipajte najviše 3 kašike sirćeta u komoru za omekšivač. Odjeća će biti nevjerovatno mekana, gipka i neće se osjećati kao sirće.

esencijalna ulja
Postoji i prirodna varijacija ako samo koristite omekšivač za uklanjanje mirisa. Mirisna, opojna i nježna eterična ulja mogu se koristiti u masažama, kozmetici i osvježenju prostorija, a njihova prekrasna aroma se osjeća tokom pranja rublja. Pomiješajte 2-3 supene kašike eteričnog ulja po izboru sa 2 šolje sirćeta. Dobro promiješajte, a zatim smjesu možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u mašinu za pranje veša ili kao sprej na već opranu odeću.

Za osvježavajući miris koristite eterična ulja eukaliptusa i mente; ako želite da vaša odjeća miriše kao da ste je poprskali parfemom, stavite bademovo ulje; a lavanda miriše čisto i blago, piše Nazner.