Vaša kuća miriše na vlagu, a zidovi su crni?

Jedan od najvećih problema s kojima se suočava gotovo svaka obitelj je ovo nepodnošljivo iskušenje koje, kada se pojavi, nikada ne prestaje. Ovdje nije problem samo miris ili estetika, već i to što se vlaga sastoji od gljivica i bakterija koje doista mogu naštetiti vašem zdravlju i uzrokovati velike respiratorne probleme. Inače, vlaga se obično događa zimi kada imamo dosta hladnih dana. Naime, kondenzacija se javlja u svim prostorijama, a najčešće na prozorima, zbog sudara toplog i hladnog zraka.

Međutim, ovih dana možete kupiti mnogo proizvoda za uklanjanje vlage, ali mnogi ljudi zapravo primjećuju da ti proizvodi ne rade gotovo ništa. Zapravo, samo brišete plijesan, ne uklanjate je u potpunosti, to je sve, većina bakterija zapravo ostaje na zidu. No, za ovaj problem nisu vam potrebna skupa sredstva niti pet različitih stvari za uklanjanje vlage, piše portal zdravsvet.com.

Ipak, dovoljno je otići u najbližu ljekarnu i kupiti tri postotni vodikov peroksid. Siguran je za upotrebu i možete ga koristiti za čišćenje plijesni tako da ga ulijete u posudu sa raspršivačem, zatim uzmete posudu i poprskate posvuda gdje ima vlage.

Prije čišćenja morate ostaviti vodikov peroksid najmanje deset minuta, a zatim brisati običnom krpom dok se sve ne obriše. Ako ima više vlage, možete ponoviti postupak. To jest, vodikov peroksid djeluje kao antibakterijsko sredstvo, tako da ne samo da uklanja površinsku vlagu, već i ubija njezine patogene bakterije.