Momak od 18 godina otišao je u inostranstvo, a kada se vratio, majka ga je čekala na aerodromu sa suzama radosnicama. Zagrlila ga je svom snagom jer ga je toliko željela. Sin joj je rekao: “Mama, znam da me mnogo voliš, ali me grliš ovako pred svima, zbog čega me je sramota, kao da sam još dete!”

To je naljutilo majku jer je mislila da se njen sin ne raduje što će je vidjeti. Šest godina kasnije njen sin je ponovo otišao u inostranstvo, sada ima 24 godine, ali je majka ipak otišla na aerodrom da ga isprati. Ali ovoga puta nije htela da ga zagrli, već mu je okrenula leđa i sa suzama u očima rekla: „Sine, moraš da se brineš o sebi“.

Kada se vratio, njegove majke nije bilo na aerodromu. Kada je došao kući, vidio je pismo svoje majke sa buketom cvijeća. Iz velike radoznalosti otvorio je pismo i pročitao ga od korica do korica, a nakon čitanja je jako plakao jer mu je ovaj trenutak bio najgori trenutak u životu.

U pismu je pisalo: “Sine moj, kada sam te zagrlio prije šest godina, plakao sam od radosti, ali dok pročitaš ove riječi, ja ću biti u grobu, u kovčegu, jer umirem od raka.”

Kad si otišao po drugi put, okrenula sam ti leđa i plakala jer nisam htjela da te osramotim, ali sam ipak znala da je ovo zadnji put da te vidim, sine moj. Mnogo te volim i uvek ću biti tu za tebe. S ljubavlju, tvoja mama.

Svako ko voli svoju majku treba ovo da preslika u svoju državu. Nemam razloga da se stidim svoje majke jer je ona ta koja mi je dala život!

receptiisavjeti.blogspot.com