Sastojci:

Količina putera od 100 grama.
Količina šećera je 175 grama.
Jedno jaje.
Mala količina soli.
Potrebna je samo mala količina esencije vanile.
Količina brašna od 200 grama.
Postoji mjera od 4 grama kvasca.
Sto grama ukusnih čokoladnih komadića.

Da biste napravili tijesto, pomiješajte puter sobne temperature i šećer dok smjesa ne pobijeli. Ubacite esenciju vanilije, prstohvat soli i jaje, pazeći da se sve dobro izmiješa. Zatim prosijte brašno sa kvascem i dodajte ga u prethodnu smjesu. Na kraju unesite komadiće čokolade. Nežno oblikujte testo u mekanu loptu, pazeći da ne premesite. Ostavite da odstoji u frižideru minimalno 30 minuta.

Za pripremu kolačića počnite tako da tijesto razvaljate na pola centimetra debljine. Izrežite testo na krugove i stavite na podmazan pleh. Pecite kolačiće na temperaturi od 190ºC oko 7 minuta. Koristan savjet je da pazite na rubove kolačića, jer bi trebali početi dobivati ​​svijetlo zlatnu boju što znači da su spremni. Važno je da ne čekate da kolačići poprime zlatnu boju, jer će postati previše tvrdi kada se ohlade.

Da bi testo zadržalo svoj oblik tokom procesa kuvanja, ključno je da ga držite u frižideru. Prilikom razvlačenja tijesta na radnu površinu može se staviti mala količina brašna, ali je važno biti oprezan i izbjegavati pretjeranu upotrebu, jer bi to moglo rezultirati kolačićima koji nalikuju kamenčićima.

Postoje dvije opcije za dodavanje čokolade u vaš recept. Prva opcija je korištenje komadića čokolade, koji se lako mogu naći u gotovo svakoj trgovini. Alternativno, možete odabrati i sjeckanje čokoladice.